Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lavprisflyselskab tilbyder CO2-kompensation og underskriver FN-program for klimainitiativer

Onsdag 4. december 2019 kl: 13:41
Af: Redaktionen

Det norske lavprisflyselskab Norwegian har indgået et samarbejde med klimaselskabet CHOOOSE, der gør det enkelt for passagererne at kompensere for CO2-udledningen, når de køber billet hos flyselskabet. Initiativet, der integreret som del af bookingprocessen, bliver positivt modtaget af FN’s klimasekretariat UNFCCC

- Norwegian er blevet udnævnt til et af verdens mest klimavenlige flyselskaber, og vi arbejder hele tiden med at reducere vores belastning med nye tiltag. Ved at tilbyde CO2-kompensation sætter vi en pris på passagerernes faktiske klimabelastning, og gør det dermed let for kunderne at bidrage til en mere bæredygtig luftfart, siger fungerende koncernchef i Norwegian, Geir Karlsen.


- Selvom kommerciel luftfartsteknologi udvikler sig hastigt og Norwegian fortsat vil reducere klimabelastningen, så der det i dag ikke muligt at flyve helt uden C02-aftryk. Vi ved, at mange af vores kunder ønsker at kunne kompensere for den udledning, de er anledning til, siger han videre.


Første flyselskab, der underskriver FN’s klimaprogram
Norwegian er det første flyselskab, der underskriver FN’s program for klimainitiativer og har forpligtet sig til at blive klimaneutrale inden 2050.


- At sætte en pris på CO2 på denne måde tilskynder til handling og ambitioner på alle niveauer i samfundet, også i erhvervslivet. Vi byder Norwegians initiativ til at hjælpe kunderne med at kompensere for udledningen, når de rejser, velkommen. At bringe mennesker sammen er grundlæggende for global forståelse, for økonomien, for velvære og for planeten. Vi byder Norwegian velkommen i vores ”Climate Neutral Now”-program, siger Niclas Svenningsen, der er Manager Global Climate Action hos UNFCCC.


Støtter CO2-reducerende energiprojekt
Den nye tilvalgsmulighed er blevet udviklet, så den er så informativ, enkel og transparent som mulig. Efter at have valgt flyvning, bliver kunden informeret om sin CO2-udledning på den specifikke rute sammenlignet med branchegennemsnittet. Regnestykket bag CO2-beregneren er baseret på FN’s International Civil Aviation Organisations (ICAO) officielle metode, the International Council of Clean Transportation (ICCT) og Norwegians egne, faktiske udledningstal. 


Kunderne bliver tilbudt en enkel mulighed for at kompensere for deres personlige CO2-aftryk, når de flyver med Norwegian. Vælger man at CO2-kompensere, bliver bidraget brugt til at finansiere projekter, der reducerer den globale CO2-udledning. Projekterne er godkendt af FN og Gold Standard, der sætter standarden for klima- og udviklingsinitiativer for at kvantificere, certificere og maksimere effekten. Gold Standard inkluderer også bidrag til andre FN-mål for bæredygtig udvikling.


- Udover en positiv klimaeffekt, giver Gold Standard-projekter andre fordele for lokalsamfundene som for eksempel ny beskæftigelse, ren energi og bedre luftkvalitet. Hvis Norwegians kunder brænder for klimaretfærdighed, kan de stole på, at deres bidrag går langt udover at kompensere for CO2-udledningen, siger Sarah Leugers, der er kommunikationsdirektør i Gold Standard.


Smidig integration
Norwegian har indgået et samarbejde med CHOOOSE, der er et klimafokuseret teknologiselskab i den norske hovedstad. CHOOOSE har udviklet en løsning, der smidigt er integreret i bestillingsprocessen, hvilket gør det enkelt for kunder at støtte CO2-reducerende projekter i verden. Udover Norwegian har CHOOOSE et bredt spektrum af partnere og har kunder i over 70 lande.


- CHOOOSE samarbejder med de, der udfordrer status quo, viser at de er optagede af at reducere udledningerne og tager ansvar for elefanten i rummet, nemlig at det baseret på dagens teknologi er umuligt at undgå klimabelastning, siger Andreas Slettvoll, der er administrerende direktør i CHOOOSE.


- CHOOOSE har opnået meget på kort tid, og sammen tilbyder vi den bedste løsning til vores kunder. CHOOOSE opererer i et område, der udvikler sig hurtigt og repræsenterer en ny, forfriskende tilgang til klimainitiativer, Geir Karlsen, fungerende koncernchef i Norwegian.


Norwegian bliver i 2015 og 2018 udnævnt til at være verdens mest brændstofeffektive flyselskab på de transatlantiske ruter af International Council of Clean Transportation (ICCT), og siden 2008 har flyselskabet reduceret udledningerne med 30 procent per passagerkilometer takket været nye, brændstofeffektive fly.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst