Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
LEDERNES ORGANISATION:

Finansloven er positiv for arbejdsmarkedet

Tirsdag 3. december 2019 kl: 07:25
Af: Redaktionen

Mandag aften blev S-Regeringen enig med Enhedslisten, SF, Radikale og Alternativet om Finansloven for næste år. Efter enigheden kom kommentarerne fra omverdenen. Lederne - der organiserer ledere - er eksempelvis tilfreds med, at finansloven åbner for mere udenlandsk arbejdskraft og håber, at det kan ske på en måde, der er smidig for virksomhederne

Lederne er tilfreds med, at S-Regeringen sammen med de fire øvrige partier bag Finansloven for 2019 vil udvide den såkaldte positivliste med blandt andet visse typer faglærte. Positivlisten er en fortegnelse over, hvilke uddannelser, der giver adgang til at arbejde i Danmark for ansøgere fra lande uden for EU.


Flere andre af punkterne i finansloven får rosende ord fra Lederne. Det gælder blandt andet en kampagne målrettet europæisk arbejdskraft, der rammes af Storbritanniens forventede farvel til EU - Brexit - og afskaffelse af deltagerbetaling på danskuddannelse til udenlandske arbejdstagere. 


På uddannelsesområdet peger Lederne på, at er det positivt, at partierne bag finansloven vil droppe det planlagte stop for det såkaldte taxameterløft til de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser. Også afskaffelsen af det såkaldte opholdskrav modtages med tilfredshed hos Lederne. Kravet medførte, at danskere, der bosatte sig i udlandet for at arbejde, risikerede at miste retten til dagpenge.


En anden besparelse, som til Ledernes tilfredshed er blevet droppet, er den planlagte forlængelse af den periode, hvor arbejdsgiverne ikke kan modtage sygedagpengerefusion, hvis en medarbejder er langtidssygemeldt.


- Forslaget ville have gjort det vanskeligere for sårbare grupper at komme ind på arbejdsmarkedet, fordi det ville koste en virksomhed dyrt, hvis en medarbejder langtidssygemeldte sig. Det ville have medført, at ledere var blevet mere påholdende med at ansætte medarbejdere, der risikerede en langtidssygemelding. Det kan ingen være tjent med, siger Berit Toft Fihl, der er politisk chef hos Lederne.


Til gengæld får S-Regerigen og de øvrige partier bag Finansloven ikke ros til beslutningen om at genindføre skatten på arbejdsgiverbetalte telefoner.


- Afskaffelsen af skatten på mobiltelefoner kunne have været en håndsrækning i virksomhedernes arbejde med at rekruttere de rette medarbejdere. Det ville sende et klart signal om, at regeringen gerne vil arbejde for at sikre danske virksomheder også i fremtiden, siger Berit Toft Fihl.


Hun kritiserer også, at partierne bag finansloven vil tredoble bo- og gaveafgiften for familieejede virksomheder.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst