Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn med mange containeraktiviteter ønsker at udvide

Mandag 18. november 2019 kl: 12:50
Af: Redaktionen

Aarhus Havn, der rummer landets største containerhavn, ønsker at udvide erhvervshavnen med ca. 100 hektar i løbet af de kommende 30 år. Derfor har havnens ledelse spurgt Aarhus Kommune om muligheden for at få ønsket opfyldt. Alle synspunkter og idéer fra borgere, erhvervsliv med videre vil indgå i arbejdet om en mulig ændring af kommuneplanen

Aarhus Havn, der er en kommunal ejet havn med byens borgmester som formand for bestyrelsen, vil udvide med en ny molearm og nye kajer ud i havet mod øst. Havnen har derfor ansøgt om en ændring af kommuneplanen, der gør det muligt. Aarhus Kommune er på den baggrund begyndt at se på mulighederne for en udvidelse.

 
Udvidelsen kan kun ske, hvis Aarhus Kommune ændrer kommuneplanen og derefter udarbejder lokalplaner. Det er samtidig nødvendigt at gennemføre en miljøvurdering af planlægningen og en miljøvurdering af det konkrete havneprojekt. Derudover skal havneudvidelsen også godkendes af flere statslige myndigheder.
 

En udvidelse af Aarhus Havn vil påvirke byen, bugtlandskabet og den rekreative brug af Aarhus Bugt, som er vigtige kvaliteter, der gør Aarhus attraktiv at bo og leve i. Afvejningen af disse kvaliteter i forhold til erhvervsinteresserne er derfor central i beslutningen om, hvor og hvor meget Aarhus Havn får lov til at udvide.
 

For at sikre borgerinddragelse vil Aarhus Kommune afholde et møde, hvor der vil blive orienteret om projektet. Alle er velkomne til at indsende idéer og forslag til planlægningsarbejdet samt til, hvad der skal indgå i miljøvurderingerne. Alle synspunkter og idéer, der fremsendes i den offentlige forhøringsperiode, vil blive forelagt Aarhus Byråd i forbindelse med byrådets beslutning om, hvad der skal indgå i det videre planlægningsarbejde.
 

Forhøringsperioden forventes at starte i begyndelsen af det nye år, og orienteringsmødet vil blive afholdt i forbindelse hermed.
 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst