Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Bilister lukker busser inde ved stoppestederne

Tirsdag 22. oktober 2019 kl: 11:33
Af: Redaktionen

Flere og flere bilister ser stort på Færdselslovens regler om, at de skal give plads til busser, der giver tegn til at sætte i gang ved et stoppested. Trafikselskabet Midttrafik lancerer derfor i samarbejde med Busselskabet Aarhus Sporveje en kampagne, der skal sætte fokus på bilisternes vilje til at lukke bussen ud i trafikken. Budskabet, der står tydeligt på bussernes bagende lyder: ”Kig godt på mig, du lader nu bussen komme uuuud i trafikken…”

Baggrunden for kampagnen er, at flere og flere bilister har glemt - eller ser stort på, hvad de har fået at vide, da de tog kørekort - nemlig, at man som bilist skal give plads til busser, der giver tegn til at sætte i gang ved busstoppesteder.


Det er forståeligt, at første bil måske køre forbi. Men når den anden bil lukker bussen ud, har bilisten hjulpet op mod 100 buskunder ud i trafikken. Men hverdagen i Aarhus er ganske anderledes for mange buschauffører. De oplever, at op til fire, fem, seks biler kører forbi bussen, mens de holder og blinker ud fra stoppestedet. Konsekvensen er, at busserne ikke kan overholde køreplanen, og mange kunder kommer for sent til arbejde og uddannelse.


Situationen har fået Midttrafik og Busselskabet Aarhus Sporveje til at sætte fokus på problemet med fremkommelighed på vejene i Aarhus med den nye kampagne. Formålet med kampagnen er, at få bilisterne til at tage hensyn til bussen, ved at lade den komme ud, når den blinker.


Idéen til kampagnen kommer fra chaufførerne selv. De oplever, at problemet bliver større og større - især om morgenen og eftermiddagen, når folk har travlt med at komme til og fra arbejde. Det skaber frustration blandt chauffører og kunder i bussen, og i nogle tilfælde kan der opstå farlige situationer, når bussen skal kæmpe sig ud fra stoppestedet.


Færdselsloven om kørsel ved busstoppested m.v.

Paragraf 19
Kørende, som i tættere bebygget område nærmer sig et stoppested, hvor en bus er standset, skal, hvis føreren af bussen giver tegn til igangsætning, nedsætte hastigheden og om nødvendigt standse, således at bussen kan forlade stoppestedet. Føreren af bussen fritages dog ikke herved for at udvise særlig forsigtighed for at undgå fare.

Stk. 2. 
Kørende, som nærmer sig en skolebus, der er standset for at optage eller afsætte passagerer, skal udvise særlig agtpågivenhed. Det samme gælder, når en skolebus forlader et sådant sted. Føreren skal specielt være opmærksom på, om børn befinder sig på kørebanen eller er på vej ud på denne.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst