Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION:

Tyskland mangler mellem 35.000 og 40.000 p-pladser til lastbiler

Fredag 18. oktober 2019 kl: 10:34
Af: Jesper Christensen

Stigende efterspørgsel efter transportløsninger giver sig blandt andet udtryk i øget transport med lastbiler - og dermed øget behov for plads, hvor lastbilchauffører kan køre ind for at holde hvil. Sådan er situationen mange steder i Europa

Fra den tyske vognmandsorganisation, BGL, der holder årsmøde i Bad Lauterberg i denne uge, lyder det, at der er en aktuel mangel på mellem 35.000 og 40.000 p-pladser


BGL har peget på pladsmangel i en årrække. I 2002 overbragte BGL eksempelvis flere tusinde underskrifter til den daværende tyske transportminister for at få sat pladsmanglen på dagsordenen. En efterfølgende undersøgelse dokumenterede pladsmanglen. BGL peger på, at pladsmanglen er vokset siden i takt med øget transportefterspørgsel.


- Kun, hvis tilgangen af p-pladser øges mere en væksten, kan man få greb om problemet, siger Prof. Dr. Dirk Engelhardt, der er direktør i BGL.


- Og problemet er ikke kun et isoleret logistik-problem, da udhvilede chauffører øger trafiksikkerheden, siger han videre.


Dirk Engelhardt peger på, at et sytem, hvor lastbilparkeringen sker i kolonner alt efter, hvornår de skal køre igen, er egnet til at øge kapaciteten på p-pladserne for lastbiler. Men det er ifølge Dirk Engelhardt ikke tilstrækkeligt.
Han og BGL efterlyser en øget indsats på både tysk og på europæisk plan, der kan skaffe mere plads hos transportvirksomheder, speditører - og hos de virksomheder, hvor lastbilerne bliver læsset eller losset.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst