Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
RAPPORT:

Fremtidens transportbranche byder på robotter og kunstig intelligens

Onsdag 9. oktober 2019 kl: 10:28
Af: Redaktionen

En ny rapport forudser, at robotter og teknologi vil ændre arbejdsvilkårene for chauffører og lagermedarbejdere. Rapporten konkluderer blandt andet, at antallet af job i transportbranchen ikke vil blive reduceret i de kommende år, og at der ventes en øget efterspørgsel på uddannede chauffører på grund af den stigende e-handel. På sigt vil nogle jobfunktioner forsvinde, mens nye og mere kundeorienterede jobs vil dukke op

Rapporten - Effekten af digital og teknologisk udvikling på beskæftigelsen af chauffører og lagermedarbejdere - er udarbejdet af konsulentfirmaet Valcon A/S på vegne af Handels-, Transport- og Servicesektorens Kompetenceudviklingsfond og retter fokus på fremtidens transportbranche. 


Formålet med rapporten har været at undersøge, hvordan den digitale og teknologiske udvikling forventes at påvirke beskæftigelsen for lager- og transportarbejde i Danmark inden for de kommende 5-10 år.


Transportbranchen er kommet for at blive
I følge rapporten vil kunstig intelligens og robotter forandre vilkårene på lagre og i lastbiler. Der er dog intet, som tyder på, at antallet af job i transportbranchen vil blive reduceret i de kommende år. Tværtimod viser konklusionerne, at der forventes at være en øget efterspørgsel på uddannede chauffører grundet den stigende e-handel. På sigt vil nogle jobfunktioner forsvinde, mens nye og mere kundeorienterede jobs vil dukke op.


Efteruddannelse med fokus på digitalisering
Selvom der er tale om øget automatisering og flere computerstyrede lagre, er det ifølge rapporten ikke ensbetydende med, at der vil ske en affolkning af medarbejdere. Snarere betyder udviklingen, at mange medarbejdere skal efteruddannes for at kunne leve op til nye krav om hurtigere og mere effektiv opgavehåndtering ved hjælp af digitale løsninger. 


Omstillingsparathed, uddannelse og efteruddannelse bliver centrale elementer for at fastholde beskæftigelse i branchen, konkluderer rapporten, fremhæver TUR - Transporterhvervets Uddannelser.


Interesserede kan læse hele rapporten her:



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst