Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
RAPPORT:

Fremtidens transportbranche byder på robotter og kunstig intelligens

Onsdag 9. oktober 2019 kl: 10:28
Share  


Af: Redaktionen

En ny rapport forudser, at robotter og teknologi vil ændre arbejdsvilkårene for chauffører og lagermedarbejdere. Rapporten konkluderer blandt andet, at antallet af job i transportbranchen ikke vil blive reduceret i de kommende år, og at der ventes en øget efterspørgsel på uddannede chauffører på grund af den stigende e-handel. På sigt vil nogle jobfunktioner forsvinde, mens nye og mere kundeorienterede jobs vil dukke op

Rapporten - Effekten af digital og teknologisk udvikling på beskæftigelsen af chauffører og lagermedarbejdere - er udarbejdet af konsulentfirmaet Valcon A/S på vegne af Handels-, Transport- og Servicesektorens Kompetenceudviklingsfond og retter fokus på fremtidens transportbranche. 


Formålet med rapporten har været at undersøge, hvordan den digitale og teknologiske udvikling forventes at påvirke beskæftigelsen for lager- og transportarbejde i Danmark inden for de kommende 5-10 år.


Transportbranchen er kommet for at blive
I følge rapporten vil kunstig intelligens og robotter forandre vilkårene på lagre og i lastbiler. Der er dog intet, som tyder på, at antallet af job i transportbranchen vil blive reduceret i de kommende år. Tværtimod viser konklusionerne, at der forventes at være en øget efterspørgsel på uddannede chauffører grundet den stigende e-handel. På sigt vil nogle jobfunktioner forsvinde, mens nye og mere kundeorienterede jobs vil dukke op.


Efteruddannelse med fokus på digitalisering
Selvom der er tale om øget automatisering og flere computerstyrede lagre, er det ifølge rapporten ikke ensbetydende med, at der vil ske en affolkning af medarbejdere. Snarere betyder udviklingen, at mange medarbejdere skal efteruddannes for at kunne leve op til nye krav om hurtigere og mere effektiv opgavehåndtering ved hjælp af digitale løsninger. 


Omstillingsparathed, uddannelse og efteruddannelse bliver centrale elementer for at fastholde beskæftigelse i branchen, konkluderer rapporten, fremhæver TUR - Transporterhvervets Uddannelser.


Interesserede kan læse hele rapporten her:Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn og Oslo får atter en færgeforbindelse
- Elektriske varebiler må veje mere - og stadig køres på lille kørekort
- Kørekort B er ok til særlige varebiler
- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Chauffør fik bøde for cabotagekørsel
- Lovforslag vil sikre lønniveauet for kombinerede transporter
- Polsk chauffør blev dømt og udvist 25 timer efter anholdelse
- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- 2019 havde flere eneulykker med dræbte
- Tip-kærren har truck-beslag
- Vognmand valgte V8’er med kroghejs
- Havn køre frem med fossilfrit brændstof

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst