Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Kalundborgmotorvejens anden etape åbner

Tirsdag 8. oktober 2019 kl: 08:44
Share  


Af: Redaktionen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) indvier tirsdag anden etape af Kalundborgmotorvejen - Rute 23 - sammen med borgmester i Kalundborg Kommune Martin Damm (V), viceborgmester i Holbæk Kommune John Harpøth (DF), elever fra 3. klasse fra den lokale Nr. Jernløse Skole og boligminister Kaare Dybvad Bek (S)

Den nye motorvej, der går syd om Regstrup, har blandt andet til formål at øge fremkommeligheden.


- Den nye motorvej gør det både nemmere og mere sikkert at komme frem i trafikken. Skovvejen var før åbningen stærkt trafikeret og med mange sideveje til de mindre byer i området. Kombineret med for høj fart kunne det derfor gøre den til et utrygt sted at køre. Derfor er den nye motorvej en vigtig håndsrækning til lokalområdet, siger transportminister Benny Engelbrecht.


Den nye motorvejsstrækning, som går mellem Kvanløse og Dramstrup, består af en udbygning af cirka 1,5 km af Skovvejen og yderligere 5 km firesporet motorvej syd om Regstrup. Udover at øge fremkommeligheden og sikkerheden for trafikanterne, vil motorvejen også være en fordel for det lokale erhvervsliv.


- Motorvejen trækker byerne og virksomhederne tættere sammen, ligesom mange trafikanter nemmere kan komme på arbejde. Det giver bedre mulighed for vækst både for de mindre byer og de større kraftcentre, som regionen er kendt for. Derfor vil motorvejen udgøre en motor for vækst og fremgang i området, fortsætter transportminister Benny Engelbrecht.


I forbindelse med den nye motorvej er der blevet opført en faunapassage, så der er taget hensyn til den omkringliggende natur.


Fakta om motorvejen på Rute 23:
  • Første etape af motorvejen blev indviet i august 2013 af daværende transportminister Pia Olsen Dyhr (SF). Opførelsen af motorvejens anden etape har været i gang siden 2017
  • Bevillingen til projektet udgør 380,5 millioner kroner, og projektet er blevet gennemført inden for den budgetmæssige ramme
  • Vejdirektoratet forventer en trafikmængde på cirka 16.000 køretøjer i døgnet efter åbningen
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn og Oslo får atter en færgeforbindelse
- Elektriske varebiler må veje mere - og stadig køres på lille kørekort
- Kørekort B er ok til særlige varebiler
- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Chauffør fik bøde for cabotagekørsel
- Lovforslag vil sikre lønniveauet for kombinerede transporter
- Polsk chauffør blev dømt og udvist 25 timer efter anholdelse
- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- 2019 havde flere eneulykker med dræbte
- Tip-kærren har truck-beslag
- Vognmand valgte V8’er med kroghejs
- Havn køre frem med fossilfrit brændstof

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst