Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk tankskibsrederi får tysk miljøpris

Fredag 27. september 2019 kl: 14:18
Af: Redaktionen

Terntank Rederi A/S har i denne uge fået en pris i Tyskland for at have den mest klima- og miljøvenlige flåde. Rederiet har siden 2011 arbejdet målrettet med at begrænse skibenes brændstofforbrug og udledninger

Af alle de skibe, der anløb de store havne i Bremen og i Bremerhaven sidste år, udledte skibene fra rederiet Terntank Rederi A/S med hovedsæde i Skagen færrest skadelige stoffer.


Derfor har rederiet fået prisen for at have den "mest klima- og miljøvenlige flåde" på konferencen "Sustainable Shipping”, der blev afholdt i Bremen.


- Terntank er et skridt foran lovgiverne og arbejder kontinuerligt og med bevist succes for at forbedre flådens klima- og miljømæssige aftryk. Terntank er en rollemodel når det kommer til at gøre skibsfarten mere ren, begrunder Bremenports administrerende direktør Robert Howe tildelingen af prisen.


Del af grønt partnerskab
En del af grunden til, at Terntank Rederi A/S kan tage prisen foran en række konkurrenter, er, at rederiets flåde i stor stil er drevet af LNG (flydende naturgas). Terntank Rederi A/S søsatte i 2016/17 fire nye tankskibe, der sejler på LNG. Dermed har rederiet kunnet reducere udledningen af skadelige stoffer fra sine skibe, der alle sejler under dansk flag, markant.


- Vi har nu i flere år arbejdet målrettet på at gøre vores flåde af tankskibe så klima- og miljøvenlige som muligt. Derfor ser jeg det som et skulderklap og en opfordring til at fortsætte i den retning, siger Jens P. Buchhave, der er administrerende direktør i Terntank Rederi A/S.


De fire tankskibe søsat i 2016/17 er delvist støttet af EU, og finansieringen er blandt andet blevet sikret gennem et samarbejde med Danmarks Grønne Investeringsfond.


- Det giver god mening at omstille til en grønne skibsfart. Vi kan se, at flere af vores kunder efterspørger det, og samtidig giver flere havne nu rabat, hvis vi anløber med et skib, der sejler på LNG, siger Jens P. Buchhave.


Terntank Rederi A/S vandt en pris for at have:
  • Best Environmental Performance regarding air pollutants based on a fleet average ESI* (Environmental Ship Index) score of 82,4 points achieved during port calls to the ports of Bremen and Bremerhaven in 2018

*ESI er sammensat af delvise vurderinger i point for emissioner af nitrogenoxider, svovloxider og kuldioxid og giver yderligere point, hvis skibet har en landstrømforbindelse. ESI-score varierer fra 0 til 100, hvor nul er lig med FNs maritime organisation IMOs grænser.
Terntank driver en flåde af 10 tankskibe på dansk flag.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst