Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Genbrugsområde ligger klart til skibe

Torsdag 5. september 2019 kl: 11:03
Af: Redaktionen

Genbrugsområde ligger klart til skibe

Verdens første recyclingfacilitet, der er bygget til det formål at genindvinde materialer fra skibe og borerigge, ligger på havnen i Frederikshavn. Faciliteten er netop færdigbygget, og Modern American Recycling Services Europe (M.A.R.S. Europe), der har lejet sig ind på området, er klar til åbningen 22. september, hvor alle interesserede kan se nye område og blandt andet opleve rensningsanlægget med de to 2.500 kubikmeter store opsamlingstanke, skibsrampen til ophaling af skibe op til panamax-størrelsen og skiddingområdet til ilandtagning af offshore-installationer på op til 50.000 ton

- Vi har set frem til den her dag, hvor vi kan give folk adgang til området. Vi er meget taknemmelige for kommunens og byens modtagelse og opbakning. Det vi vil gerne sig en stor tak for og håber, at rigtig mange har lyst til at fejre åbningen sammen med os. Vi glæder os til at vise det hele frem. Og vi glæder os til at fejre, at vi nu går i gang med arbejdet. De første ansættelser er på plads, og vi fortsætter løbende med at ansætte folk, indtil sitet er i fuld drift, siger Kim Thygesen, der er Ggneral manager hos M.A.R.S. Europe. 


Administrerende direktør hos Frederikshavn Havn, Mikkel Seedorff Sørensen, glæder sig også til åbningen af den nye plads.


- Der er ingen tvivl om, at det bliver en festdag. Når man har været en del af en byggeproces helt fra start, så er det en fantastisk følelse at være i mål og kigge ud over det imponerende område, siger han og fortsætter:


- Frederikshavn har fået en recyclingfacilitet med fokus på sikkerhed og bæredygtighed, som vi alle kan være rigtig stolte af. Åbningen er startskuddet til et kæmpe bæredygtighedseventyr i det nordjyske, hvor mere end 200 arbejdspladser vil blive skabt med fokus på den cirkulære økonomi. Det er stærkt. Og det skal fejres.


M.A.R.S. forventer opstart af aktiviteter i oktober, hvorefter området vil blive lukket på grund af ISPS-regler og sikkerhedshensyn. 


Udover byggeri, vil der være infoskilte, der beskriver de enkelte faciliteter. Der serveres gratis kaffe og kage. 








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst