Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
BRANCHEORGANISATION PÅ TRANSPORTOMRÅDET:

Nye regler i miljøzonerne straffer mere miljøvenlige lastbiler

Onsdag 21. august 2019 kl: 12:04
Af: Redaktionen

Onsdag 1. juli 2020 skal der efter planen træder nye regler for kørsel med lastbil, busser og varebiler i de fem største byer i kraft. Fra den dato vil det være lastbilen eller bussens registreringsdato og ikke Euro-norm, der er afgørende for, om den må køre i miljøzonerne

I dag er det køretøjets euronorm - det vil sige forurening og udledning af partikler - der afgør om den har lov til at køre ind i miljøzonerne. De nye regler betyder, at det fra 1. juli 2020 vil være lastbilens registreringsdato, der er afgørende, så lastbiler indregistreret før 1. oktober 2009 skal have eftermonteret et partikelfilter for at få lov til at køre ind i byerne. Et partikelfilter koster op til 80.000 kroner.


DI Transport peger på, at de nye regler vil resultere i en forskelsbehandling mellem to ens lastbiler, der udleder det samme, da de nye regler straffer virksomheder, der har været tidligt ude og købe en lastbil, der lever op til EU’s udledningsnorm Euro 5 før 1. oktober 2009, fordi virksomheden får en ekstra regning til et partikelfilter, selvom lastbilen forurener lige så lidt som en lastbil, der er indregistreret efter 1. oktober 2009. 


Forskelsbehandlingen fremgår af det udkast til bekendtgørelse, som Miljø- og Fødevareministeriet har haft i høring.


- Vi er positive over for de sundhedsmæssige hensyn bag de nye regler, men det er åbenlyst urimeligt, at reglerne straffer de transportvirksomheder, der har været på forkant med miljøreglerne og købt en miljøvenlig lastbil før den blev obligatorisk, siger seniorchefkonsulent i DI Transport Rune Noack.  


Baggrunden for lovændringen, der blev vedtaget af Folketinget 7. maj i år, er, at det er nemmere at kontrollere første registreringsdato frem for euronorm. Det kan give god mening at forbedre kontrollen, men DI Transport mener, at bekendtgørelsen bør justeres.


- Det er et uheldigt signal til transportbranchen. Det har aldrig været intentionen med loven, at den skulle straffe de miljøvenlige virksomheder. Derfor bør bekendtgørelsen indeholde en dispensation for lastbiler, der udleder lige så lidt som de lastbiler, der gerne må køre ind i miljøzonerne, siger Rune Noack.
 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst