Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DANMARKS MILJØMINISTER:

EU’s miljøpolitik skal være et forbillede for resten af verden

Torsdag 11. juli 2019 kl: 09:38
Af: Redaktionen

Miljøminister Lea Wermelin (S) tager torsdag til Helsinki for at mødes med sine europæiske kollegaer for at drøfte fremtidens miljøpolitik. Den danske miljøminister har et klart mål om, at de europæiske lande skal sætte sig i spidsen for arbejdet for en mere grøn og bæredygtig fremtid

EU-landenes miljøministre skal torsdag og fredag drøfte væsentlige dele af fremtidens miljøpolitik på et uformelt ministerrådsmøde i Helsinki. På dagsordenen er EU’s politik for klima, cirkulær økonomi og beskyttelsen af den biologiske mangfoldighed.


EU står - ligesom resten af verdens lande - overfor meget store udfordringer i de kommende år. Europa skal leve op til Paris-aftalen, og verdens lande skal gøre noget effektivt for at stoppe den globale tilbagegang for planter og dyr, og sundhedsskadelig forurening skal reduceres. Miljøminister Lea Wermelin vil presse på for, at EU kan være med til at stoppe tilbagegangen i biodiversitet.


- Vi står ikke kun i en klimakrise, men også i en biodiversitetskrise. Jeg vil presse på for, at EU arbejder for ambitiøse mål for at stoppe tilbagegangen af planter og dyr både i EU og internationalt. EU skal arbejde for globale mål for naturen, som vi har gjort det med klimaet. Vi skal arbejde for, at EU-landene stiller sig i spidsen for at udarbejde en naturens Paris-aftale, siger Lea Wermelin.


- Det er klart i Danmarks interesse, at Europa i højere grad arbejder for en grøn fremtid. Europas lande skal være mere bæredygtige, og vi skal i Europa blive bedre til at beskytte naturen, miljøet og borgernes sundhed og livskvalitet og ikke efterlade miljø- og klimakrisen til næste generation, siger Lea Wermelin før hendes første EU-møde som minister.


Meget af EU’s politik for bæredygtig produktion og forbrug udløber i 2020. På mødet skal ministrene blandt andet drøfte, hvordan EU i højere grad kan fremme den cirkulære økonomi - det vil sige miljøvenlige produkter og genanvendelse. 


Miljøministeren peger på, at mange danskere nok har en opfattelse af, at vi i Danmark er grønnere end de fleste. Men Danmark er det land i Europa, der skaber mest husholdningslignende affald pr. indbygger.


- Det er en kedelig Europa-rekord, som vi skal af med gennem en mere bæredygtig produktion og et mere bæredygtigt forbrug. EU har på mange områder skærpet lovgivningen og målene de senere år indenfor klima, genanvendelse og miljøvenligt design. Men vi skal sætte tempoet langt højere op i omstillingen til en mere cirkulær økonomi, hvis vi vil have affaldsmængden ned og genanvendelsen op, siger Lea Wermelin.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst