Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

52-årig vestjyde er dømt for at transportere millioner af cigaretter

Torsdag 13. juni 2019 kl: 14:07
Af: Redaktionen

Onsdag blev en 52-årig mand fra Ringkøbing-Skjern idømt et år og tre måneders fængsel i Retten i Aarhus for at have transporteret og planlagt at transportere omkring 2,8 millioner kopi-cigaretter fra Polen til Danmark. Ni måneder af straffen blev gjort betinget. Derudover blev den 52-årige mand idømt en bøde på knap 1,4 millioner kroner

Den 52-årige var en del af et større internationalt smuglernetværk, som politiets enhed Særlig Efterforskning Vest havde efterforsket gennem længere tid. Politiet slog til 13. marts i en koordineret aktion mod flere adresser i Jylland og anholdt seks personer, der den følgende dag blev varetægtsfængslet. Den 52-årige er den første, der bliver dømt i sagen. 


Den 52-årige fik sin sag afgjort som tilståelsessag og modtog dommen. En dom, som anklager for Særlig Efterforskning Vest, Mette Fladkjær, er tilfreds med. 


- Den 52-årige spillede en mindre rolle i netværket. Han modtog cigaretterne og kørte dem ud til forskellige aftagere i Danmark. Der er dog tale om så store mængder cigaretter, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at det skulle koste den tiltalte en længere fængselsstraf og en betydelig bøde, der er fastsat ud fra den afgift, statskassen er blevet snydt for, siger Mette Fladkjær. 


Samme dag, som aktionen fandt sted i Danmark, blev der beslaglagt tre millioner cigaretter og anholdt to polske statsborgere i Polen.


Samlet set vurderer politiet, at netværket har smuglet og forsøgt at indsmugle over 13 millioner cigaretter med et afgiftstab for den danske stat på over 15 millioner kroner. 


Seks andre sidder i øjeblikket varetægtsfængslet i samme sag.  




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst