Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Dansk Jernbaneforbund og DSB er enige om lokalaftaler

Torsdag 6. juni 2019 kl: 12:00
Share  


Af: Redaktionen

Efter otte uger med intensiverede forhandlinger er Dansk Jernbaneforbund og DSB blevet enige om en samlet aftale om lokalaftaler, der skal supplere Jernbaneoverenskomsten. Aftalens sidste fase blev afsluttet efter “40 timers maraton-forhandlinger”, som Dansk Jernbanearbejderforbund betegner det

Med aftalen er der opnået enighed om blandt andet arbejdstidsregler, løn og pensionsvilkår, uddannelse og tillidsrepræsentation for det kørende personale i DSB. Der er også forhandlet en tilpasningsaftale for stationspersonalet.


- Vi har kæmpet for fair forhold for vores medlemmer. Det har ikke været let. Begge parter har måttet rykke sig undervejs. Men vi er nået i mål, og nu forestår der en stor opgave med at få orienteret alle vore tillidsrepræsentanter og dermed også medlemmerne, siger Henrik Horup, der er Forbundsformand i Dansk Jernbaneforbund.


Aftalen sikrer en samlet kollektiv løsning for alle lokomotivførere. 


- Forhandlingerne har været hårde og har taget tid, men det vigtigste er, at vi er kommet til enighed og nu kan se fremad, siger Søren Max Kristensen, Områdeformand, Lokomotivpersonales Områdegruppe.


Thomas Bryan-Lund, Områdeformand, Lokomotivpersonalets Områdegruppe S-tog, peger på, at lokomotivførerne i S-tog med aftalen har fået en arbejdstidsaftale, der bygger videre på de principper, de kender og hvor de dagligt er med til “at levere en S-bane i verdensklasse”, som Thomas Bryan-Lund udtrykker det.


- Vi har lavet en aftale, der sikrer fair forhold for togførerne, siger Mikkel Channo Jessen, Områdeformand, Togpersonalets Områdegruppe.


DSB’s administrerende direktør Flemming Jensen betegner forhandlingsforløbet som hårdt, men konstruktivt.


- Det vil jeg gerne takke forhandlerne på medarbejdersiden for. Og det er særdeles tilfredsstillende, at vi nu har fået et sæt aftaler på plads til gavn for vores kunder, vores medarbejdere og til gavn for DSB, siger Flemming Jensen.


Forhandlingerne er blevet gennemført og afsluttet med Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening tæt på processen, som det blev aftalt af parterne 5. april i år.


- Togdriften og DSB’s virke er kritisk infrastruktur og vigtig for hele Danmark. Derfor er vi glade for, at parterne i fællesskab har fundet en løsning og at vi fra Dansk Arbejdsgiverforening har kunne bidrage positivt til løsningen, siger Jacob Holbraad, administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.


Lizette Risgaard, der er formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, peger på, at rResultatet viser, at den danske model virker - og at arbejdsmarkedets parter kan finde de nødvendige løsninger på de udfordringer, der opstår. 


- Jeg ved, at det har været en lang periode med usikkerhed. Forhandlerne har vist stor velvilje, ligesom DSB har været villig til at finde løsninger. Jeg er kun glad for, at FH har kunnet bidrage til, at DSB og medarbejderne er blevet enige om de vilkår, der skal være fremover, siger Lizette Risgaard.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Udfasning af benzin- og dieselbiler i EU er på transportministerens liste
- Fjernbus-selskab tilføjer flere forbindelser gennem nyt salgssamarbejde
- Jobmesser skal afhjælpe chaufførmangel
- Sager mod Kombardo Expressen vil blive afvist
- Lastbil- og busdirektør har været 25 år i samme virksomhed
- 27-årig kørte uden billet 163 gange på halvanden måned
- Bornholmslinjen er klar med næste års fartplan
- Rejsende med SAS kan købe biobrændstof til flyveture
- Persontransportselskab er til salg
- Flere husstande har flere biler
- Nye og større biler øger CO2-udslippet
- Fjernbusselskab støtter globale klimastrejker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst