Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Aarhus Havn har fået undersøgt luftkvaliteten

Onsdag 22. maj 2019 kl: 14:42
Share  


Af: Redaktionen

Nye beregninger af luftkvaliteten på Aarhus havn viser, at luftens indhold af NO2 (kvælstofdioxid) holder sig indenfor EU's grænseværdier i forhold til bygningerne på havnens mellemarm. Det betyder, at man ifølge Aarhus Havn roligt kan opholde sig i samtlige bygninger og på gadeplan, når der ligger krydstogtskibe ved krydstogtkajen

Baggrunden for, at Aarhus Havn har undersøgte luftkvaliteten, er, at en undersøgelse, der blev bestilt af Miljøministeriet og gennemført af Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet og offentliggjort i begyndelsen af maj, viste, at man uden videre kunne opholde sig på havnen og tæt på skibene i gadeplan uden at blive generet af krydstogtskibene.


Men undersøgelsen besvarede ikke spørgsmålet om, hvordan det forholdt sig mellem gadeplan og op i 25 meters højde. Derfor valgte Aarhus Havn at få Aarhus Universitet til at foretage en supplerende undersøgelse, der gav svar på dette.


- Vi fornemmede at der var bekymring og usikkerhed om dette spørgsmål blandt nogle af de mennesker, der arbejder på Mellemarmen. Den usikkerhed tog vi alvorligt og bad derfor Aarhus Universitet om også at regne på luftkvaliteten mellem 0 og 25 meter. Nu kan vi konstatere, at EU's grænseværdier er overholdt, hvor der færdes og opholder sig mennesker. Og det er jeg rigtig glad for, at vi nu har fået kortlagt, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen.


Aarhus Havn havde midlertidigt valgt Omniterminalen som anløbskaj, men det vil ikke være nødvendigt med de skibe, der anløber fremover.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Udfasning af benzin- og dieselbiler i EU er på transportministerens liste
- Skibe og borerigge kan genbruges i Frederikshavn
- Bornholmslinjen er klar med næste års fartplan
- Politiet lægger op til øvelse på havet
- Molslinjen får bod for kunders utilfredshed
- Vindmølle på Hirtshals Havn blev overtegnet med over 100 procent
- Aarhus får besøg af hurtigsejlere
- - Vi kan skabe vækst og mindske Danmarks CO2-udledning med op til 70 procent
- To brancheforeninger smelter sammen til én
- Køge får nye havnekajer på en halv kilometer
- Ny lederuddannelse har maritimt fokus
- Færgefarten fortsætter fremdriften

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst