Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Piloter kan få deres udgifter til nye helbredsundersøgelser dækket

Torsdag 2. maj 2019 kl: 11:51
Af: Redaktionen

Transportminister Ole Brik Olesen (LA) mener, at det kun er rimeligt, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen hjælper med at dække udgifterne til de nye flyvemedicinske helbredsundersøgelser og -beviser, som piloter og flyveledere skal have som følge af, at Styrelsen har lukket Doctors.dk. Transportministeren vil derfor anmode Finansudvalget om hjemmel til finansieringen. Det kan koste op i mod 8.000 kroner for en pilot at få sit første helbredsbevis, og herefter 2.000 kroner at få det fornyet

Knap 900 piloter og flyveledere er blevet berørt, da Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen 8. april i år  var nødsaget til at kræve nye helbredsbeviser fra piloter og flyveledere, der var blevet undersøgt på klinikken Doctors.dk. Det skete oven på mistanken om, at helbredsundersøgelserne var foretaget af læger uden tilstrækkelig uddannelse.


- En række piloter og flyveledere er kommet i klemme i denne helt særlige situation. Og jeg synes ikke, det er rimeligt, at de skal betale for endnu en helbredsundersøgelse. Jeg vil derfor anmode finansudvalget om hjemmel til, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan være med til at dække piloternes og flyveledernes udgifter, siger transportminister Ole Birk Olesen og fortsætter:


- Jeg har i pressen noteret mig, at flere politikere er lige så forargede som mig og mener, at det er urimeligt, at piloterne og flyvelederne selv skal afholde udgifterne. Jeg forventer derfor, at jeg kan få opbakning i finansudvalget.


Transportministeren vil indføre en refusionsordning og opfordrer piloterne og flyvelederne til at gemme dokumentationen for deres udgifter. 


Der vil være tale om en proportional model, hvor piloterne og flyvelederne vil være berettiget til kompensation for dele af deres udgifter til en ny helbredsundersøgelse alt efter, hvor længe siden det er, at de fik deres nu ugyldige helbredsbevis. Piloter eller flyveledere der for ganske nylig har fået foretaget en helbredsundersøgelse vil kunne få refunderet den største del af udgifterne, mens piloter eller flyveledere, der fik deres helbredsbevis for så lang tid siden, at det er tæt på udløb, vil få refunderet mindst. 


Piloter, der får foretaget deres helbredsundersøgelse ved en EU-certificeret flyvelæge uden for Danmark, vil ligeledes kunne anmode om refusion af deres udgifter til helbredsundersøgelsen. 


Behovet for økonomisk hjælp gælder i særlig høj grad, hvis der er pilot-elever, som på baggrund af fejlagtige undersøgelser fra Doctors.dk er påbegyndt en uddannelse, som de ikke kan blive godkendt til på andre klinikker.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst