Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Danske erhvervshavne afdækker virksomheders blockchain-potentiale

Mandag 15. april 2019 kl: 20:06
Share  


Af: Redaktionen

Center for Logistik og Samarbejde, der holder til i Aalborg, skal stå i spidsen for et nyt projekt, der skal afdække potentialet i blockchain-teknologien for en række små og mellemstore virksomheder i det maritime miljø

Danske erhvervshavne afdækker virksomheders blockchain-potentiale
Center for Logistisk og Samarbejde har sammen med Industriens Fond netop sat et større udredningsprojekt omkring blockchain-potentialet blandt små og mellemstore virksomheder i den maritime sektor i gang. Centeret skal stå i spidsen for projektet - ”Maritimt Block-Kraft” - og gennemfører det sammen med Danske Havne, Aalborg Universitet og to nordjyske erhvervsnetværk.


- Digitaliseringen og blockchain-teknologien rummer et kæmpe potentiale for erhvervslivet. Men vi ved, at det for de små og mellemstore virksomheder kan være vanskeligt at se og udnytte potentialet, når man sammenligner med større virksomheder. Det gælder også for maritime virksomheder og andre virksomheder i og omkring det maritime miljø, siger Lars Jøker, der siden årsskiftet har været direktør for Center for Logistik og Samarbejde.


Selvom store virksomheder nogle gange er foran mindre virksomheder, når det handler om udnyttelsen af ny teknologi, så er projektets udgangspunkt, at virksomheders størrelse ikke skal være afgørende for mulighederne i den digitale verden.


- Vi arbejder generelt med implementering af ny teknologi i dansk erhvervsliv. Og med det nye projekt afdækkes de muligheder og udfordringer, som mindre virksomheder møder i hverdagen. Dernæst udarbejdes best practises, og på den måde kan projektet forhåbentlig vise nogle gode eksempler på, hvordan blockchain-teknologien i praksis kan udnyttes, siger administrerende direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang. 


Han peger på, at fonden gennem forskellige tiltag arbejder på at skabe flere danske erfaringer med brugen af blockchain-teknologien.


Forskning og erhvervsliv spiller sammen
Ud over de praktiske erfaringer, så bringes ny viden også ind i erhvervslivet gennem det nye projekt. Det sker via et forskerhold fra Aalborg Universitet.


- Vi har gennem længere tid arbejdet med potentialet i blockchain-teknologien inden for transport- og logistikområdet, og har derfor specialiseret viden på netop det område. Således er vi godt klædt på til at bidrage til projektet, siger lektor Kristian Hegner Reinau fra Aalborg Universitet.


Stort potentiale for hele havnesektoren
Kortlægningen fokuserer på virksomheder på Hirtshals Havn, Hanstholm Havn, Grenaa Havn og Aalborg Havn. Hos de danske erhvervshavnes brancheforening, Danske Havne, er man overbevist om, at resultaterne fra ”Maritimt Block-Kraft” kan bruges i et bredere perspektiv.


- Transformationen af danske erhvervshavne er i fuld gang, og mange af de maritime virksomheder og virksomheder i havnenes opland er midt i den digitale omstilling. Denne undersøgelse er derfor super vigtig for de danske erhvervshavne, og vi forventer, at resultaterne ikke blot kan bruges af de deltagende havne, men også hos danske erhvervshavne og deres samarbejdspartnere mere generelt, siger Tine Kirk Pedersen, der er direktør for Danske Havne.


Om Maritimt Block-Kraft:

  • Industriens Fond har bevilliget 1,89 millioner kroner til projektet ”Maritimt Block-Kraft”
  • Projektet gennemføres af Center for Logistik og Samarbejde i samarbejde med Aalborg Universitet, Danske Havne, Hirtshals Havn, Hanstholm Havn, Grenaa Havn, Aalborg Havn, ErhvervsNetværk 9220 samt Erhverv NordDanmark
  • Projektet gennemføres i 2019 og 2020
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havvind er afhængig af skibsfarten
- Verdens største mobile havnekran er ankommet til Esbjerg
- Maritimt folkemøde sætter fokus på vækst og udvikling
- Norsk rederi ombygger færger med hybrid-system
- Transportkoncern gennemfører køb af konkurrent
- Sæt sejlene
- Kommuner og færgerederi indgår alliance på tværs af Kattegat
- Eletrisk færge er sat i drift
- Hybrid-færge sætter sejl
- Brexit dæmper væksttempoet
- Molslinjen tilbyder plads til trailere og campingvogne - uden betaling
- Erhvervsministeren har ansat særlig rådgiver

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst