Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Udenlandske busvognmænd uden moms vil blive meldt til politiet

Onsdag 10. april 2019 kl: 15:51
Af: Redaktionen

Persontransportorganisation vil politianmelde udenlandske busvognmænd, der kører uden momsregistrering. Det understreger organisationen Dansk PersonTransport. Gennem de seneste to år har foreningen, som udspringer af Danske Busvognmænd og Dansk Taxiråd, undersøget omfanget af udenlandske bussers cabotagekørsel. Undersøgelserne kortlægger udenlandske bussers aktivitet i Danmark

Dansk PersonTransports seneste cabotageundersøgelser har peget på,  at udenlandske busser i stigende grad opererer mere eller mindre permanent Danmark i sommersæsonen. Derudover er mange af de udenlandske busser blevet i Danmark i den netop overståede vintersæson, hvor de har stået for omkring 75 procent af incoming/sightseeing-kørslen. Det udgør ifølge organisationen et problem for hjemlige turistbusselskaber, da de udenlandske vognmænd tilbyder ringere løn- og arbejdsvilkår til deres chauffører og dermed udkonkurrer hjemlige udbydere gennem social dumping.


DPT fremhæver også, at det er et forsvindende mindretal af de udenlandske vognmænd, der betaler den lovpligtige moms. Det afslørede Skat og Arbejdstilsynet under en stor kontrol af udenlandske busser 26. juni sidste år. Det voksende og vidtgående problem har udover det massive politiske pres, som DPT fortsætter, fået foreningen til at tage hårdere metoder i brug i år, hvor Dansk PersonTransport vil politianmelde udenlandske busser, der kører i Danmark, uden at være momsregistrerede.


Fremadrettet opfordrer Dansk PersonTransport derfor til, at medlemmer af foreningen eller andre, der kæmper for samme sag, bliver medlem af Facebookgruppen “STOP udenlandske turistbussers cabotage kørsel i DK”. I denne gruppe kan man uploade billeder af og information om udenlandske busser i Danmark, som foreningen vil anvende til at politianmelde de virksomheder, som ikke er momsregistreret i Danmark for økonomisk kriminalitet.


Hvis man uploader billeder til Facebook-gruppen opfordrer organisationen til, at man inkluderer følgende informationer:
  • Foto af den udenlandske bus
  • Firmanavn på det udenlandske selskab
  • Bussens registreringsnummer
  • Tidspunkt
  • Sted
  • Dato

Med disse informationer er det muligt for Dansk PersonTransport at undersøge, om selskabet er momsregistreret. Er selskabet ikke momsregistreret, er det ifølge Dansk PersonTransport ret sikkert, at vognmanden ikke betaler den lovpligtige moms, hvilket vil resultere i en politianmeldelse.


Dansk PersonTransport fortsætter med at presse på alle steder, hvor det er muligt for at opnå løsninger, nationalt såvel som i EU.


- Vi arbejder stadig for, at vores forslag om indførelsen af minimumskrav for løn- og arbejdsvilkår gældende for udenlandske chauffører og vognmænd, der kører i Danmark, bliver indført. Vi er også i dialog med myndighederne om indførelsen af skærpede cabotage-regler på busområdet samt at få gennemført flere store kontroller af udenlandske busser i lyset af de mange overtrædelser, som sidste års kontrol afslørede, påpeger organisationen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst