Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
SPEDITØR-ORGANISATION:

Vilkår for international transport skal reguleres af EU

Onsdag 10. april 2019 kl: 09:59
Af: Redaktionen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) overvejer, om en lovfæstet mindsteløn er en god idé, når det gælder landevejstransport i Danmark. Direktør for Danske Speditører, Martin Aabak, siger i den anledning, at en national dansk mindsteløn, der for eksempel skal gælde for udenlandske lastbilchauffører, der kører i Danmark, ikke er vejen frem. Han og Danske Speditører mener, at vilkårene for international transport skal reguleres på EU-niveau

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har forud for valgkampen rejst spørgsmålet, om en dansk mindsteløn er en god idé. Lars Løkke Rasmussen peger på, at det er udenlandske chauffører på det danske vejnet, der har sat tankerne i gang hos ham.


- Når udenlandske lastbilchauffører kører uden for deres hjemland, skal der selvfølgelig være ordnede forhold. Det er vi bestemt tilhængere af. Men vi må stå fast på, at det skal reguleres gennem EU, siger Martin Aabak og fortsætter:


- Vi kan næsten ikke advare nok imod at falde for synspunktet om, at aflønning af udenlandske chauffører skal afgøres på nationalt niveau. Sker det, risikerer vi at få et kludetæppe af forskellige nationale lønsatser, som vognmandsvirksomheder skal aflønne deres chauffører efter. Det vil være byrdefuldt at administrere. Derfor er der al mulig grund til at håbe, at EU snart påtager sig et ansvar for at vedtage fælles regler, som kan administreres, fortolkes ens og håndhæves effektivt.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst