Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Energiselskab leverer 15 procent af energien til Hovedstadens busser

Tirsdag 9. april 2019 kl: 12:16
Share  


Af: Redaktionen

Inden årsskiftet vil 15 procent af hovedstadens busdrift blive udført med elbusser. Energiselskabet E.ON, der skal levere energien til de elektriske busser, fremhæver, at busserne kommer til at køre på bæredygtig energi, som vil bidrage til, at København kan nå målet om at være CO2-neutral inden 2025


Fra december vil busserne på linje 2A, der kører igennem København, være udskiftet med el-busser. De nye elbusser vil få energien leveret gennem en ladeinfrastrukturen, som energiselskabet E.ON skal opbygge.


- Hver gang vi udskifter diesel med strøm, vil det kunne mærkes på klimaregnskabet, men det vil også kunne mærkes lige bag ved bussen. Dem, der cykler bag en el-bus skal ikke længere udsættes for røg og støj. Der er ingen udstødning på en el-bus, så det vil også kunne mærkes på luftkvaliteten og sundheden, siger Charlotte Fredberg Schmidt, der er direktør i E.ON’s nordiske eMobility-forretning.


Hun peger på, at et nyt studie fra København Universitet viser, at københavnerne ville leve et år længere, hvis luftforureningen var den samme som på landet.


Forskellige opladningstyper
Københavns Kommune har hidtil haft to el-busser på forsøgsbasis på linje 3A sammen med busselskabet Movia og energiselskabet E.ON. El-busserne, som skal testes i september og sættes i drift til december på linje 2A, vil være et markant skridt i en grønnere retning.


Busserne på linje 2A, der skal køre mellem Tingbjerg og Refshaleøen, forventes at transportere 6,5 millioner passagerer årligt. Elbusserne skal natlade ved Ryvangen og oplade med pantograf undervejs på ruten. Hos busoperatøren Arriva, der skal stå for busdriften, er der også glæde at spore.


- Jeg er fantastisk glad over, at Arriva med de nye 2A-busser går foran i den grønne omstilling. Elektrificeringen betyder, at passagerne til december vil opleve en mere støjsvag og behageligere rejse, imens busserne nedbringer udledningen i hovedstaden. Samtidigt har Movia lykkedes med en udbudsmodel, der viser vejen til flere elbusser på vejene,” siger Jens Boe Jacobsen, der er direktør for forretningsudvikling, Arriva Danmark A/S.


På buslinjerne 147, 156 og 157 vil der også blive indsat elbusser, som skal oplades i løbet af natten. Energiselskabet E.ON opsætter også ladeinfrastrukturen til disse linjer. På både linje 2A og linjerne 147, 156 og 157 vil det være busser fra hollandske VDL, der betjener kunderne.


Ud over Arriva kører en anden busoperatør ud med el-busser i Københavns trafik. Busoperatøren Anchersen vil sidst på året indsætte 27-elbusser leveret af kinesiske BYD på linje 18 mellem Emdrup Torv og Lergravsparken. Anchersen vil oplade sine el-busser om natten.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ændring af bekendtgørelse om rutekørsel er sendt i høring
- Færgerederi bidrager til bedre miljø over Øresund
- Tog i Skåne køre mere præcist og flere rejser kollektivt
- Vejdirektoratet dæmper støjen fra motorvejen ved Silkeborg
- Organisationer og trafikselskab vil forbedre samarbejdet om køreplanerne
- Passagererne på Fyn er tilfredse med busdriften
- Alle partier bakker op om stop for social dumping i busbranchen
- IT-virksomhed byder ny medarbejder velkommen
- Datoen for åbningen af Cityringen i København er usikker
- Aarhus Letbanen vil markere 1. etape søndag 12. maj
- Skattestyrelsen har modtaget oplysninger om 4.500 borgeres indtægter fra kørselstjeneste
- Odense får fjernbusforbindelse til Billund Lufthavn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst