Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION:

Ny sanktionspraksis over for dyretransporter gør det nemmere at være chauffører

Mandag 18. marts 2019 kl: 12:35
Af: Redaktionen

Fødevarestyrelsen har gennemført en ændring i sanktionspraksis for chauffører af dyretransporter. Den nye praksis er foretaget i forlængelse af den politiske aftale fra december sidste år, hvor VLAK-Regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om at styrke kontrol på dyretransportområdet. Transportorganisationen ITD peger på, at aftalen blandt andet indeholder en ophævelse af klippekortordningen

ITD fremhæver, at fokus i forhold til sanktionering vedrørende transportegnethed fremover i højere grad vil være rettet mod transportvirksomheden og landmanden. Chaufføren på en dyretransport vil fremover alene blive sanktioneret ved grove overtrædelser, som han kan gøres personligt ansvarlig for. Det betyder, at chaufføren som udgangspunkt ikke sanktioneres i de typiske sager om blandt andet ikke-transportegnede dyr og manglende vedligeholdelse af køretøjet.


- Vi er i ITD umiddelbart tilfredse med, at der lige på dette område er blevet lyttet til branchen. Men vi agter i samarbejde med Fødevarestyrelsen og andre aktører i branchen at fortsætte arbejdet for at få implementeret andre løsninger til gavn for transportbranchen, siger chefkonsulent i ITD, Anders Jessen.
 

ITD peger på, at der stadig er en lang række problemer i forhold til dyretransportområdet. Det gælder for eksempel mangler og fejl ved GPS-registreringerne, fejl i Eksportportalen og uklarhed om definition af virksomheder, der betegnes som ”brodne kar”.
 

Den nye praksis betyder, at eventuelle sanktioner som udgangspunkt og efter en konkret vurdering fremover vil blive rettet mod transportvirksomheden og/eller besætningsejeren. Eventuelle overtrædelser og parternes udviste uagtsomhed vil dog altid være underlagt en konkret vurdering. Chaufføren er stadig ansvarlig, hvis han/hun har et påviseligt ansvar for skader på dyrene.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst