Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
MILJØ- OG FØDEVAREMINISTEREN:

Husholdningsaffald skal indsamles og sorteres ens i hele landet

Mandag 18. marts 2019 kl: 11:33
Af: Redaktionen

Der er stor forskel på, hvordan affald indsamles og sorteres rundt om i Danmark, viser en ny opgørelse. Derfor vil miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) vil ensarte indsamlingen, så mere affald genanvendes

Der er mange forskellige måder at indsamle husholdningsaffald på i landets 98 kommuner. Det viser en ny opgørelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.


Mange kommuner henter eksempelvis plastikaffald hos borgerne, men der er seks forskellige svar på, hvilken spand man skal lægge plastikaffaldet i. Hos nogle kommuner skal plastikaffaldet i sin egen spand eller rum, mens det i andre kommuner skal i den samme spand som metalaffaldet. 


Og for at gøre forvirringen total indsamler nogle kommuner kun det hårde plastikaffald - eksempelvis indsamlet med glas- og metalaffald, mens andre kommuner også indsamler det bløde plastikaffald - eksempelvis indsamlet med papir- og papaffald.


Det er forvirrende for borgerne, som oplever forskellige affaldssystemer alt efter, om de er hjemme, på besøg eller i sommerhus. Og det er besværligt for virksomheder, som køber og håndterer affaldet, da de går glip af storskalafordele.  


- I Danmark skal vi ikke have 98 måder at indsamle og sortere affald på, vi skal have nogle ganske få. Vi skal genanvende mere og brænde mindre affald, og vi er nødt til at ensarte affaldsindsamlingen, så man møder det samme affaldssystem, uanset om man er i Herlev eller Holstebro, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.


Ideen om at ensarte affaldsindsamlingen indgår i VLAK-Regeringens Strategi for cirkulær økonomi fra 2018 og den politiske aftale, som VLAK-Regeringen efterfølgende indgik med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.  


I samarbejde med kommunerne, interesseorganisatio­ner og erhvervslivet er Miljø- og Fødevareministeriet gået i gang med at udarbejde branchefælles standarder for sorteringskriterier og indsamlingsordninger til kommunerne.


- Målet er, at alle kommuner tager de nye standarder til sig og indfører dem over en årrække. Jeg har respekt for, at omstillingen ikke kan ske fra den ene dag til den anden, men inden for tre-fem år skulle vi gerne se en langt mere ensrettet indsamling og sortering af husholdningsaffaldet. Det vil hjælpe de virksomheder, som specialiserer sig i genanvendelse og på den måde hjælpe miljøet, siger Jakob Ellemann-Jensen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Havn på Jyllands top er tæt på 70 procents CO2-reduktion
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Virksomheden med flest elektriske betonbiler har hjemsted i Danmark
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati
- Fornuftig kompensation for belastende dieselafgift
- Ny brintaftale skal bane vejen for et nyt eksporteventyr og lokal vækst
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- SVM-Regeringen skruer op for støtten til grøn omstilling af tung vejtransport
- Ny pulje får flere grønne lastbiler på vejene
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst