Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Folketingets Ombudsmand sætter punktum i sag om busreklame

Tirsdag 12. marts 2019 kl: 12:51
Share  


Af: Redaktionen

Folketingets Ombudsmand har sat punktum i en sag mellem Dansk Palæstinensisk Venskabsforening og Movia, der startede for snart fire år siden. Ombudsmanden vil ikke rejse kritik af Movia og afviser klage fra Dansk Palæstinensisk VenskabsforeningI sin afgørelse vurderer ombudsmanden, at der ikke er grundlag for at rejse kritik af Movia og afviser derfor den klage, som Dansk Palæstinensisk Venskabsforening havde indgivet over trafikselskabet. 


Sagen startede, da Movia i april 2015 besluttede at nedtage en busreklame, som Dansk Palæstinensisk Venskabsforening (DPV) stod bag. 


Ombudsmanden hæfter sig blandt andet ved, at Movia ved beslutningen om at fjerne busreklamen henviste til ikke at diskriminere på grund af nationalitet eller religion. Movia lagde desuden vægt på andre hensyn - herunder ikke at blive opfattet som afsender af politiske budskaber, som kunne virke stødende. Sammenholdt med hensynet til, at Movia fremstår neutral og upolitisk for at sikre borgernes tillid. Efter en samlet vurdering har ombudsmanden ikke fundet grundlag for at kritisere Movia’s beslutning og har derfor afsluttet sagen.


Påstanden fra Dansk Palæstinensisk Venskabsforening var blandt andet, at det var en ulovlig beslutning og i strid med ytringsfriheden, da Movia i april 2015 besluttede at nedtage en reklame på Movia’s busser, der rettede sig mod produkter fra israelske bosættelser.


Movia er tilfreds med, at ombudsmanden har sat punktum i sagen.


- Det er snart fire år siden, at Movia besluttede at tage reklamen ned. Vi er tilfredse med, at ombudsmanden ikke udtaler kritik af Movia i sagen, der ligger langt fra det, som optager os mest, nemlig god kollektiv transport, siger Movia’s kommunikationsdirektør Camilla Struckmann.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Besværlighed fik idéen til at lyse - og lyset er tændt ud over Danmarks grænser
- Flexbussen er mere end almindelige
- Opmærksomhed er en god ting - det omvendte er farligt
- Vejdirektoratet udvider Motorvej E20 over Fyn
- Fredericia får besøg af flere krydstogtskibe
- Transportmessen i Herning er i gang
- Nyt trafikanlæg over Motorvej E20 ved Odense fungerer efter hensigten
- Aarhus Letbane indleder afsluttende testkørsler til Grenaa
- Metroen har åbnet de første meter til Cityringen
- Kunderne er kommet med ønsker til fremtiden busser
- Busser fra Setra og Mercedes-Benz fylder på busstand
- Iveco viser gas-busser på transportmesse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst