Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Kommune fjerner usikkerhed om busrute

Mandag 11. marts 2019 kl: 11:02
Share  


Af: Redaktionen

Region Midtjylland med trafikselskabet Midttrafik varslede tidligere, at besparelser i Region Midtjyllands budget til Regional Udvikling blandt andet ville ramme busrute 213 på Nordkystvejen i Norddjurs Kommune. På et møde i kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune blev det enstemmigt besluttet, at Rute 213 fortsat skal køre på Nordkystvejen. Politikerne har fundet kommunale midler ved at skære i bybusdriften i Grenaa

Baggrunden for at sikre, at Rute 213 kan fortsætte med at køre, er blandt andet protester i lokalsamfundene, hvor der især var stor bekymring om forbindelsen til uddannelsesstederne. 


Med beslutningen vil Norddjurs Kommune sikre et kollektiv trafiktilbud mellem Auning, Allingåbro, Vivild, Fjellerup, Glesborg og Grenaa. Norddjurs Kommune vil indsætte en uddannelses- og pendlerrute på strækningen. 


- Det er vigtigt at sikre kommunens unge adgang til ungdomsuddannelserne- og vi ønsker at skabe tryghed omkring busforbindelsen, så de unge ikke skal frygte at blive frataget transport til og fra uddannelsesstederne, siger Jens Meilvang (LA), der er formand for miljø- og teknikudvalget i kommunen.


Politikrne i Norddjurs Kommune har sikret bus-ruten på Nordkysten ved at lave en omprioritering af midlerne til den kollektive trafik. 


- Vi har forsøgt at rette op på en skade, og det påvirker desværre serviceniveauet i Grenaa Midtby, siger Jens Meilvang.


For at skaffe midler til ruten på Nordkysten bliver kørslen med bybussen i Grenaa halveret. Det betyder, at bybusserne i Grenaa kører med timesdrift i stedet for halvtimesdrift i myldretiden. I tidsrummet mellem 9 og 15 på hverdage kan man fortsat benytte telebybussen. Men telebybussen skal fremover bestilles senest 65 minutter før den ønskede afgang.


Selvom ordningen først træder i kraft d. 27. juli, er Norddjurs Kommune i fuld gang med at planlægge ruterne. Der kommer til at være fem daglige afgange mellem Grenaa og Paderup/Auning. Disse ture vil være særligt tilpasset ringetiderne på ungdomsuddannelserne i Grenaa. Fanger man ikke disse afgange, kan man bestille tid på de fastlagte flexbus-ture, som kører mellem Grenaa og Auning, som både kører i hverdag og weekend. 


Interesserede kan læse mere om flexbus på Midttrafiks hjemmeside - her:

Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Djursland skifter direktør
- Busoperatør inviterer til valgbesøg
- Tyskland får endnu en FlixTrain-forbindelse
- Forum for kollektiv trafik holdt årsmøde
- DSB efterlyser grønne idéer
- Aarhus Havn har fået undersøgt luftkvaliteten
- 21 broer og tunneller skal renoveres i år
- Parkering var til ulempe - og ulovlig
- Horsens bliver nødhavn
- Antallet af udenlandske busser i Danmark er mangedoblet på et år
- Program skaber en farverig oversigt over konsekvenser
- Unge drenge lagde muligvis sten på skinnerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst