Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DANSK ARBEJDSGIVERFORENING KONSTATERER:

Nye job går i vid udstrækning til mennesker i Danmark

Torsdag 21. februar 2019 kl: 12:43
Af: Redaktionen

Danmarks Statistik har offentliggjort tal, der viser, at beskæftigelsen i december stort set var uændret med en lille stigning på 500 i forhold ti måneden før. Tallet dækker over et fald i den offentlige sektor, mens den private sektor havde en fremgangen på 2.100. Dermed steg beskæftigelsen i 2018 alt i alt med 50.300, hvilket er det højeste niveau i flere år. Ifølge en ny analyse fra DA er det særligt mennesker med bopæl i Danmark, der nyder godt af nye arbejdspladser

Anders Borup Christensen, der er cheføkonom i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) glæder sig over, at den private sektor holder et højt niveau.


- Med årets sidste måned lander vi på en stigning i beskæftigelsen på mere end 50.000 for 2018. Dermed overgår vi de foregående år, hvor tempoet i jobskabelsen allerede var historisk højt. Den overordnede fremgang stilner ganske vist af i december, men det skyldes mest faldet i det offentlige. Den private sektor holder det flotte tempo, siger han med henvisning til, at den private beskæftigelse steg med 2.100 i december i forhold til måneden før.


- Opsvinget i det private viser sig derfor robust overfor vigende internationale nøgletal og større usikkerhed omkring de internationale konjunkturer, og det er glædeligt, siger han.


Anders Borup Christensen hæfter sig desuden ved, at det nu i stigende grad er mennesker med bopæl i Danmark, der bærer opsvinget frem, mens det tidligere var den udenlandske arbejdskraft, der var motoren i beskæftigelsesfremgangen.


- Det er først og fremmest danskerne selv, der nyder godt af jobfesten. I 2018 er 6 ud af 10 nye job gået til danskere. Det er i høj grad seniorerne, som forbliver i job i stedet for at trække sig tilbage på efterløn. Uden bidraget fra den ældre del af arbejdsstyrken var opsvinget i Danmark for længst bremset op, siger han.


Anders Borup Christensen er dog bekymret for, om tempoet på arbejdsmarkedet kan fortsætte. Han peger på manglen på kvalificeret arbejdskraft som den største trussel mod fortsat fremgang på arbejdsmarkedet.


- Udviklingen i 2018 betyder også, at virksomhedernes udfordringer med at finde kvalificerede medarbejdere til de ledige stillinger nu er skærpet markant. Mangel på arbejdskraft forbliver derfor - trods større usikkerhed om de internationale konjunkturer - fortsat den væsentligste hjemlige udfordring og barriere for at opsvinget kan fortsætte i de kommende år.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst