Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Supermarkedskæder får elektriske transporter

Onsdag 20. februar 2019 kl: 16:13
Af: Jesper Christensen

Supermarkedskæder får elektriske transporter

To hollandske transportvirksomheder, der kører for supermarkedskæden Albert Heijn, kører i den kommen tid med tre elektriske DAF CF og to plug-in hybrid DAF CF. De fem trækkere indgår i en større feltprøve med elektriske lastbiler og plug-in lastbiler

Supermarkedskæde Albert Heijn, der har over 1.000 forretninger i Holland, Belgien og Tyskland, har tilsluttet sig “Green Deal for Zero Emission City Logistics”, der er et initiativ, der bringer transportkøbere, transportører, teknikere og myndigheder sammen med det formål at opnå mest mulig fremgang i arbejdet med at komme i mål med nul-udslipsløsninger til distribution i byerne i 2025.


Det aktuelle initiativ vil give de involvere parter - Albert Heijn, DAF, Simon Loos, Peter Appel Transport og organisationen TNO - Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek - indblik i, hvordan overgangen til nul-udslipsdistribution vil kunne finde sted.


Testen omfatter tre elektriske DAF CF Electric med batterier og to plug-in hybrid DAF CF plus hurtiglade-infrastruktur fra hollandske VDL, der har flere års erfaring med elektriske busser.


DAF CF Electric vil med batterier have en rækkevidde på omkring 100 kilometer. CF Hybrid med E-Power-teknologi fra VDL rummer det bedste fra to verdener - fuld el-drift i byområder med en rækkevidde på omkring 50 kilometer - og en effektiv og økonomisk kørsel med de seneste Euro 6-motorer fra DAF uden for byområderne.


Testen af de hel-elektriske DAF CF’er vil blive holdt på en strækning mellem et distributionscenter i Zaandam og supermarkeder i Amsterdam. Med DAF CF plug-in hybridbilerne kan Albert Heijn også forsyne forretninger længere væk fra Zaandam med nul-udslipstransporter i de byer, hvor forretningerne ligger.


Lastbilerne vil kunne få deres batterier ladt op mellem turene på et særligt designet ladeanlæg ved  Albert Heijn’s distributionscenter i Zaandam. 












Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst