Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Den britiske regering foreslår nødplan på transportområdet

Tirsdag 12. februar 2019 kl: 12:42
Af: Redaktionen

Storbritannien har fremlagt et forslag, der lægger op til anerkendelse af tilladelser på samme vilkår som i dag. Forslaget er tiltænkt en situation, hvor Storbritannien forlader EU uden en aftale - en hård Brexit


Den foreslåede nødplan, der omfatter vejtransport, skal gælde fra 29. marts, hvor Storbritannien forlader EU, og frem til 31. december 2019. Det britiske forslag kommer i forlængelse af EU-Kommissionens udspil fra december sidste år.


Transportorganisationen ITD har set på forslaget og peger på, at Storbritannien tager udgangspunkt i de nuværende regler og lægger op til, at der skal være adgang til at køre på samme vilkår som i dag. Forslaget omfatter dermed også muligheden for at køre cabotage. Det britiske udkast går videre end udkastet fra EU-Kommissionen, som alene lægger op til en anerkendelse af britiske tilladelser ved transporter mellem Storbritannien og EU, under forudsætning af at Storbritannien accepterer tilsvarende transporter.

 
- ITD støtter, at der indføres en nødplan på tilladelsesområdet i tilfælde af, at der ikke indgås en aftale mellem EU og Storbritannien om Brexit. For kommer man ikke frem til alternative løsninger, vil man i værste fald risikere at falde tilbage på CEMT-tilladelser. Da disse er forbundet med administrativt arbejde, og der kun er et begrænset antal tilgængeligt, vil det besværliggøre al transport til og fra Storbritannien, siger Maria Feldberg, der er jurist hos ITD.


Storbritannien er i dialog med EU-Kommissionen om, hvorvidt der er mulighed for at udvide EU-Kommissionens udkast, så det svarer til det britiske. Afhængig af denne diskussion vil man efterfølgende genoverveje det britiske udkast. Derudover ser man på muligheden for bilaterale aftaler med de enkelte EU-medlemslande.

 
ITD peger på, at nødplanen, hvor man lægger op til anerkendelse af tilladelser, ikke løser ikke øvrige udfordringer, som opstår i forbindelse med Brexit - eksempelvis told og ventetid ved grænseovergange.
 
Interesserede kan se forslagene fra den britiske regering her:







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst