Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Hirtshals Havn bygger trailerkaj om til færgeleje

Tirsdag 5. februar 2019 kl: 14:03
Af: Redaktionen

Det norske rederi, Fjord Line, vil efter planen indsætte en ny hurtigfærge mellem Hirtshals og Kristiansand i 2020. Det har skabt behov for et mere fleksibelt færgeleje i Hirtshals. Derfor er havnen på det nordvestlige hjørne af Vendsyssel gået i gang med at ombygge havnens trailerkaj til et færgeleje, der vil få nummer 4

Det nye færgeleje passer til den nye hurtigfærge, som i øjeblikket er ved at blive bygget på samme australske værft, som fornyligt leverede en ny hurtigfærge til rederiet Molslinjen.


Den nye hurtigfærge til Fjord Line, der ligner Molslinjens nye, skal erstatte Fjord Lines nuværende hurtigfærge »Fjord Cat, som tidligere i sin tilværelse sejlede på Molslinjens rute over Kattegat.


Med den nye hurtigfærge kan Fjord Line udvide sæsonen samtidig med, at der også vil være kapacitet til lastbiler.


Ombygningen af Færgeleje 4 vil blive delt op i to etaper. Første etape er i øjeblikket i sin indledende fase, og vil være afsluttet i starten af april for at give plads til HSC "Fjord Cat" og sommersejladsen. I forbindelse med første etape vil betonkonstruktionerne blive udført. Etape 2 vil blive påbegyndt til næste vinter, hvor der hovedsageligt vil være fokus på stålarbejdet, der omfatter broklap, ramper og passagerfaciliteter.


Ombygningen af Færgeleje 4 har en stram tidsplan. 


- Da »Fjord Cat« kun sejler i sommersæsonen, har vi mulighed for at udføre første del af anlægsarbejdet i vinterperioden, og dermed ikke påvirke driften. Dog betyder det samtidig, at vi arbejder indenfor en meget stram tidsplan for netop at sikre, at vi ikke påvirker opstarten af den normale drift, siger teknisk chef ved Hirtshals Havn, Peter Ydesen.


Det nye færgeleje gøres bredere, og der monteres en broklap. Dermed vil det nye Færgeleje 4 blive et mere fleksibelt færgeleje, hvilket vil gøre det muligt for andre skibe benytte færgelejet.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst