Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Besætning på konkursskib har det godt

Torsdag 10. januar 2019 kl: 14:56
Af: Redaktionen

Heavyliftskibet »HHL Amur« ligger efter konkurs i rederiet Hansa Heavy Lift 11. december sidste år tilbageholdt i bugten ud for Aarhus på tredje uge. Søfartsstyrelsen kunne ved en inspektion fornyligt konstatere, at forholdene for skib og besætning i orden på trods arrest i skibet og rederiets konkurs


Grunden til, at skibet ligger tilbageholdt i Aarhusbugten, er, at Fogedretten på foranledning af et bunkerfirma har gjort arrest i skibet, og Søfartsstyrelsen har yderligere tilbageholdt det på baggrund af arresten.


Synschef Martin John fra Søfartsstyrelsen kan efter en havnestatskontrol om bord på skibet konstatere, at der i modsætning til mange andre lignende tilfælde, hvor et skib bliver tilbageholdt i en havn på grund af en konkurs, er der rigeligt med proviant, besætningsforholdene og diverse forsikringer er i orden, og det er bekræftet, at alle har fået udbetalt løn for december.


- Både besætning og rederi var i forbindelse med inspektionen meget samarbejdsvillige, siger Martin John efter inspektionen ifølge CO-Søfart.


Bortset fra et enkelt manglende certifikat, som er inddraget af fogedretten, fandt Søfartsstyrelsen intet at bemærke under inspektionen om bord på skibet, der er bygget i 2009, har en dødvægt på 12.700 ton og sejler under Liberia-flag.


Søfartsstyrelsen orienteret om arresten
Skibet »HHL Amur« ankom 19. december sidste år til Aarhus fra Vestafrika for at losse. Skibet var på vej til Aarhus, da konkursen i rederiet indtraf først i december. Besætningen tæller i alt 15. Mens officererne er fra henholdsvis Rusland og Ukraine, er de menige fra Filippinerne og Polen.

Søfartsstyrelsen var gjort opmærksom på arresten via Fra fogedretten og det internationale transportarbejderforbund ITF.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst