Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

SMS’er under kørsel kan give klip i kørekortet

Torsdag 13. december 2018 kl: 10:56
Af: Redaktionen

Et enigt Folketing har besluttet, at det fremover skal koste et klip i kørekortet, hvis føreren taler i telefon eller på anden måde anvender håndholdte kommunikationsapparater under kørslen. Håndholdte kommunikationsapparater kan også være tablet-computere

- Det er fuldstændig hensynsløst over for sine medtrafikanter og medpassagerer at lade sig forstyrre af sin telefon eller andre apparater, når man kører bil. Det er bilen, vejen og trafikken, der skal have ens komplette opmærksomhed, når man kører bil, og derfor glæder det mig meget, at et bredt flertal i Folketinget har samme holdning, siger transportminister Ole Birk Olesen (LA) i en kommentar til Folketingets opbakning til VLAK-Regeringens forslag om at det ud over en bøde på 1.500 kroner også skal udløse et klip i kørekortet, hvis man bruger kommunikationsapparater, som man holder i hånden, mens man kører.


Forskning og undersøgelser viser, at risikoen for ulykker øges, hvis man som fører koncentrer sig om andre ting end at køre bil.


- Jeg bakker 100 procent op om budskabet ”Kør bil, når du kører bil”. Det er farligt for en selv, men i høj grad også for andre, hvis man er uopmærksom i trafikken - og uopmærksomhed var da også en væsentlig årsag til sidste års dødsulykker i trafikken. Derfor skærper vi nu reglerne, så man fremover også får et klip i kørekortet, hvis man taler i telefon, skriver beskeder, bruger tablets, indstiller håndholdt gps eller på anden vis bruger håndholdte kommunikationsapparater under kørslen, siger transportministeren.

Politiet udstedte i 2017 19.187 bøder for brug af håndholdt mobil under kørslen, mens der i de tre første kvartaler i år er udstedt 13.836 bøder for samme forseelse.
   
Alle lande i Europa har i dag et forbud mod at bruge håndholdt telefon. Som det sidste land i Europa forbød Sverige håndholdt mobiltelefon bag rattet 1. februar 2018.


Lovforslaget træder i kraft i det nye år, når Rigspolitiet er klar til at effektuere ændringen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst