Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Elbiler og plug-in hybridbiler kører frem

Torsdag 6. december 2018 kl: 11:05
Af: Redaktionen

I november kom der 214 elbiler ud at køre på de danske veje. Dermed er kommer antallet af nye elbiler i år op på 1.312 elbiler i år - hvilket er dobbelt så mange som sidste år. De Danske Bilimportører peger på, at det stadig er et meget lavt antal i forhold til konventionelle biler. Det kan skyldes, at der stadig er usikkerhed forbundet med afgifterne, som endnu er uafklaret, hvorvidt de stiger eller forbliver på samme niveau som i dag her til januar

- Importørerne melder om en stigende interesse for elbilerne, der kommer mange flere typer af elbiler i forskellige størrelser allerede i 2019 og det store klimafokus, der er kendetegnet for tiden, skubber også i den rigtige retning, siger direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen. 


- Men hvis vi for alvor skal have sat skub i salget af elbiler, kræver det for det første, at politikerne får lukket aftalen om, at bilerne ikke stiger i afgifter fra januar. Og efter et valg skal der det lange lys på. Vi bør afskaffe registreringsafgiften på de grønne biler og indføre tekniske parametre som energieffektivitet og vægt, som skal opkræves løbende som vi kender det i dag med de grønne ejerafgifter. Vi kalder det fremtidens afgifter til fremtidens biler, uddyber Gunni Mikkelsen. 


Plug-in hybridbiler eller opladningshybrider, som de også kaldes, har været populære i år. I november fik 230 nummerplader, så det samlede antal kommer op på 3.028 i årets første 11 måneder. Sammenlignet med hele sidste års salg på 621, er der tale om en markant vækst. 


De Danske Bilimportører peger på, at hvis VLAK-Regeringen vil nå sine målsætninger i sin klima- og luftplan, skal der mange flere el-biler eller hybridbiler på vejene i de kommende år.


- Det er bestemt positivt, at mange danskere har taget de grønnere opladningshybridbiler til sig i år. De kan være en fornuftig trædesten på vejen mod de rene elbiler, da frygten for at løbe tør for strøm ikke eksisterer, men samtidig kan man øve sig i el-teknologien og blive mere fortrolig med den, så den næste bil måske bliver en ren elbil. Men ligesom med elbilerne, mangler der også kendte og stabile rammevilkår for opladningshybriderne - det ville for alvor rykke ved salget af de grønne biler i fremtiden, påpeger Gunni Mikkelsen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst