Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Forum om plastforurening i havene er sat i søen

Torsdag 6. december 2018 kl: 06:21
Af: Redaktionen

Tirsdag blev Ocean Plastic Forum officielt indviet ved et kickoff-møde, der blev afholdt hos organisationen Danske Rederier i København med over 100 deltagere, der repræsenterede virksomheder, NGO’er, iværksættere, myndigheder og kommunalpolitikere

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) åbnede konferencen og fremhævede tværgående, bredt samarbejde som et hovedelement i at komme plastikforureningen i havene til livs.


- Løsningen på plastikforurening skal findes i international handling fra både erhvervsliv, civilsamfundsgrupper, universiteter og politiske aktører på globalt, regionalt og lokalt niveau. Plastik må ikke ende i havene, sagde hun.


Bag Ocean Plastic Forum står et meget bredt interessentlandskab, der alle arbejder aktivt for at få samlet virksomheder, iværksættere og andre aktører til i fællesskab at udtænke og udvikle løsninger til både indsamling og genanvendelse af de store mængder plast, der er ophobet både i og under havets overflade.


De sidste år er flere initiativer sat i gang for at komme de store mængder plastaffald til livs. Så sent som i september søsatte NGO-projektet ’Ocean Cleanup’ sit enorme flydesystem i Stillehavet i samarbejde med Maersk Supply for at inddæmme og fjerne en stor plastiksuppe.


Jonas Agerskov, Chief Strategy Officer i Mærsk Supply Service, var mødt op på konferencen for at fortælle om samarbejdet med Ocean Plastic Forum.


- Fordelene i partnerskabet går begge veje. Vi vil gerne tage ansvar for et sundt havmiljø. Med 50 års maritim erfaring i offshore industrien kan vi sikre, at the Ocean Cleanup udvikles og eksekveres sikkert og effektivt, sagde han.


Hos Danske Rederier tager man aktivt del i arbejdet med en kommende handlingsplan for marint plastik i FN’s internationale søfartsorganisation, IMO, ligesom man på hjemmefronten er partner i Miljø og Fødevareministeriets kampagne ’Sammen om et hav uden affald’, og altså også i Ocean Plastic Forum.


- Vi er naturligvis glade for, at vi kunne lægge hus til den officielle lancering af Ocean Plastic Forum. Havet er en vigtig ressource, der leverer en lang række goder. Det er også skibsfartens arbejdsplads, og den værner vi om. Det er glædeligt, at det blå Danmark kan gøre brug af kompetencer inden for nye segmenter, og samtidig bidrage til løsningen af udfordringen med plast i havet, påpeger Maria Skipper Schwenn, der er direktør i Danske Rederier. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst