Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Amerikansk brintlastbil er bygget til Europa

Mandag 12. november 2018 kl: 12:58
Share  


Af: Jesper Christensen

Amerikansk brintlastbil er bygget til Europa

Nikola Motor Company, der blandt andet arbejder på at udvikle, producere og markedsføre tunge lastbiler, der kan køre på brint, har meldt ud med, at der også kommer en brintlastbil til Europa med virksomhendes "N" på fronten

Amerikansk brintlastbil er bygget til Europa
Nikola Motors lastbil til Europa vil få navnet Nikola Tre - inspireret af træerne i de norske skove. 


Besøger man Nikola World i Phoenix 16. - 17. april næste år vil man kunne se en prototype af Nikola Tre sammen med andre af koncernens nul-emissions produkter - eksempelvis lastbilen Nikola Two.


Nikola Motor Company's grundlægger og administrerende direktør Trevor Milton oplyser, at Nikola Tre vil gå i produktion sammen med USA-versionen i 2022-2023.


Nikola Tre vil have motorer fra 500 hk - 1.000 hk, 6x4 eller 6x2-konfiguration og en rækkevidde på mellem 500 og 1.200 km afhængig af udstyr. Nikola Tre vil passe ind i de gældende regler for bredde, længde og højde i Europa.


Nikola Motors, der vil begynde at teste Nikola Tre i Norge omkring 2020, er i gang med at finde et egnet produktionssted i Europa.


I modsætning til eksempelvis Tesla arbejder Nikola Motors med brint som energibærer. I den forbindelse er virksomheden i samarbejde med Nel Hydrogen, der har produktionsanlæg i Herning, i gang med at etablere et netværk af brinttankstationer. Nikola planlægger at have over 700 brint-tankstationer i USA og Canada om ti år.

Grundlæggende kan brint produceres ved at stikke et par elektroder ned i en balje vand og så sætte strøm til. Ved den ene elektrode vil der boble brint op. Og er strømmen bæredygtig - vil brinten være bæredygtig hvor eneste udslip vil være vand i en mængde, som den, der blev brugt til brintproduktionen.

De ovennævnte brinttankstationer vil have en daglig produktionskapacitet på 2.000-8.000 kg brint - det er faktisk temmeligt meget - og skal være etableret i Europa i 2022 og dække det meste af Europa i 2030.Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vognmand har en transportløsning med et tre-akslet container-tipchassis
- Korn- og foderstofforretning ruller ud med to nye lastbiler
- Dækproducent lancerer nyt brændstoføkonomisk dæk
- Havn og erhvervsmægler samarbejder om udleje af nye erhvervsarealer
- Fortsat fokus på styrket e-handel og en bæredygtig brevvirksomhed
- Underskuddet skal ses med støttebriller på
- Special-bygget lastbil har greb om trawl
- Fynsk vognmand kører ud med gående gulv
- Trækkeren skal trække et tungt læs
- Speditionsvirksomhed dømt for medvirken til ulovlig godskørsel
- Mercedes-Benz tog næste halvdelen i juli
- Svensk kurervirksomhed køber op i Danmark

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst