Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Hybridbusser kører ud i Hovedstadens kollektive transport

Tirsdag 6. november 2018 kl: 12:44
Af: Redaktionen

EvoBus Danmark skal levere 20 Mercedes-Benz Citaro Hybrid til busoperatøren Nobina. Mercedes-Benz Citaro Hybrid blev fornyligt kåret som Årets Bybus 2019 i Europa, og Nobina bliver den første i Danmark, der tager i mod hybridbussen - Nobina skal have leveret i alt 20 eksemplarer af den miljøvenlige bus

Hybridbusser kører ud i Hovedstadens kollektive transport
Mercedes-Benz Citaro Hybrid blev fornyligt kåret som Årets Bybus 2019 i Europa.
Nobina er stærkt repræsenteret i den kollektive trafik i hele Skandinavien, og miljø og bæredygtighed er vigtige parametre, når virksomheden skal vælge materiel til den kollektive transport. Her er Mercedes-Benz Citaro Hybrid eksempelvis et nærliggende valg, da hybridbussen kombinerer en dieselmotor med en elmotor, så det er muligt at reducere brændstofforbruget - og dermed begrænse miljøbelastningen med hensyn til partikler, NOx’er og CO2. Og belastningen stiger eller falder i takt med brændstofforbruget - højt brændstofforbrug er lig med høj belastning. Omvendt er lavt brændstofforbrug lig med lavere belastning.


Mercedes-Benz Citaro Hybrid er en kompakt- eller lethybrid-bus, der eksempelvis oplagrer energi i elmotorens batterier, når den bremser. Når bussen accelererer, fungerer elmotoren som en ikke-forurenende hjælpemotor til bussens dieselmotor.


- Ved at vælge miljøvenlige busser, når vi geninvesterer, bidrager Nobina til at reducere miljøbelastningensbyrden i forbindelse med vores aktiviteter, siger Martin Atterhall, der er Bus Fleet Manager hos Nobina.


- Hvis vi gør det lettere og mere smidigt, kan vi desuden få flere mennesker til at vælge offentlig transport i stedet for at tage bilen. Vi er stolte af at tilbyde 20 helt nye, miljøvenlige busser i vores trafik og er overbevist om, at vores kunder i Københavnsområdet vil opleve en forbedring og i endnu større grad vælger at rejse med os, siger han videre.


EvoBus Danmark er en del af Daimler koncernen og står i Danmark for import og salg af de forskellige mærker fra koncernen - Mercedes-Benz, Setra, Omniplus og BusStore. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst