Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Hybridbusser kører ud i Hovedstadens kollektive transport

Tirsdag 6. november 2018 kl: 12:44
Share  


Af: Redaktionen

EvoBus Danmark skal levere 20 Mercedes-Benz Citaro Hybrid til busoperatøren Nobina. Mercedes-Benz Citaro Hybrid blev fornyligt kåret som Årets Bybus 2019 i Europa, og Nobina bliver den første i Danmark, der tager i mod hybridbussen - Nobina skal have leveret i alt 20 eksemplarer af den miljøvenlige bus

Hybridbusser kører ud i Hovedstadens kollektive transport
Mercedes-Benz Citaro Hybrid blev fornyligt kåret som Årets Bybus 2019 i Europa.
Nobina er stærkt repræsenteret i den kollektive trafik i hele Skandinavien, og miljø og bæredygtighed er vigtige parametre, når virksomheden skal vælge materiel til den kollektive transport. Her er Mercedes-Benz Citaro Hybrid eksempelvis et nærliggende valg, da hybridbussen kombinerer en dieselmotor med en elmotor, så det er muligt at reducere brændstofforbruget - og dermed begrænse miljøbelastningen med hensyn til partikler, NOx’er og CO2. Og belastningen stiger eller falder i takt med brændstofforbruget - højt brændstofforbrug er lig med høj belastning. Omvendt er lavt brændstofforbrug lig med lavere belastning.


Mercedes-Benz Citaro Hybrid er en kompakt- eller lethybrid-bus, der eksempelvis oplagrer energi i elmotorens batterier, når den bremser. Når bussen accelererer, fungerer elmotoren som en ikke-forurenende hjælpemotor til bussens dieselmotor.


- Ved at vælge miljøvenlige busser, når vi geninvesterer, bidrager Nobina til at reducere miljøbelastningensbyrden i forbindelse med vores aktiviteter, siger Martin Atterhall, der er Bus Fleet Manager hos Nobina.


- Hvis vi gør det lettere og mere smidigt, kan vi desuden få flere mennesker til at vælge offentlig transport i stedet for at tage bilen. Vi er stolte af at tilbyde 20 helt nye, miljøvenlige busser i vores trafik og er overbevist om, at vores kunder i Københavnsområdet vil opleve en forbedring og i endnu større grad vælger at rejse med os, siger han videre.


EvoBus Danmark er en del af Daimler koncernen og står i Danmark for import og salg af de forskellige mærker fra koncernen - Mercedes-Benz, Setra, Omniplus og BusStore. 


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Besværlighed fik idéen til at lyse - og lyset er tændt ud over Danmarks grænser
- Flexbussen er mere end almindelige
- Opmærksomhed er en god ting - det omvendte er farligt
- Vejdirektoratet udvider Motorvej E20 over Fyn
- Fredericia får besøg af flere krydstogtskibe
- Transportmessen i Herning er i gang
- Nyt trafikanlæg over Motorvej E20 ved Odense fungerer efter hensigten
- Aarhus Letbane indleder afsluttende testkørsler til Grenaa
- Metroen har åbnet de første meter til Cityringen
- Kunderne er kommet med ønsker til fremtiden busser
- Busser fra Setra og Mercedes-Benz fylder på busstand
- Iveco viser gas-busser på transportmesse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst