Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportorganisation støtter initiativerne i VLAK’s nye luft- og klimaudspil

Tirsdag 9. oktober 2018 kl: 17:30
Af: Redaktionen

VLAK-Regeringen fremsatte tirsdag sit varslede klima- og luftudspil. Målet med udspillet er at reducere CO2-udledningen fra blandt andet transportsektoren. Transportorganisationen ITD deler VLAK-Regeringens ambitioner for branchen og bakker overordnet op om klima- og miljøinitiativerne for den tunge vejgodstransport

Danmark skal frem mod 2030 reducere udledningen af drivhusgasser fra biler, boliger og bønder med 39 procent. Derfor har regeringen lagt en klima- og luftplan på bordet. Med planen udstikker VLAK-Regeringen sin kurs for, hvordan Danmark skal nå i mål med at opfylde sine internationale klimaforpligtigelser. Udspillet har 38 forskellige konkrete initiativer, som især har fokus på transportsektoren. For de områder, der berører den tunge vejgodstransport, er ITD især tilfreds med, at regeringens grønne tiltag bliver rodfæstet i det europæiske samarbejde, så der sikres en fair og lige konkurrence på markedet for transport.


- Vi er principielt altid positivt indstillet over for initiativer, som leverer klimaforbedringer og samtidig kan fastholde vores medlemmers konkurrenceevne. For os er det helt afgørende, at branchens klimaudfordringer løses under hensyn til, at erhvervet opererer under hård konkurrence. Derfor er vi også fortalere for fælles europæiske løsninger frem for nationale særregler, der kan ramme de danske transport- og logistikvirksomheder uhensigtsmæssigt, siger Lasse Kristoffersen, der er politisk konsulent i ITD.


Transportorganisationen fremfører, at den tunge vejgodstransport og transportvirksomhederne selv har en stor interesse i at bidrage positivt til den grønne omstilling. Det gælder ikke mindst, når det handler om brændstofforbrug, som er en væsentlig udgiftspost for virksomhederne.


- Vores virksomheder gør allerede i dag meget for at reducere brændstofforbruget og mindske udledningerne. De arbejder blandt andet med optimeret kørsel, brug af nye teknologier og forbedret sammenspil mellem de forskellige transportformer. Derfor er det også vigtigt, at den lovgivning der kommer, understøtter den gode udvikling og udstikker nogle realistiske rammer, så virksomhederne kan levere de klimaresultater, som de rigtig gerne vil, siger Lasse Kristoffersen.


Udspillet indeholder desuden en række andre tiltag, der skal gavne klima og miljø. Det drejer sig blandt andet om klimavenlig asfalt, skærpede miljøzonekrav, øget kontrol med miljøsnyd og lignende. Herudover bliver varebilerne også inddraget, så man sikrer en bredere indsats på tværs af transportformerne.


Interesserede kan se VLAK-Regeringens udspil her:






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Havn på Jyllands top er tæt på 70 procents CO2-reduktion
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Virksomheden med flest elektriske betonbiler har hjemsted i Danmark
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati
- Fornuftig kompensation for belastende dieselafgift
- Ny brintaftale skal bane vejen for et nyt eksporteventyr og lokal vækst
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- SVM-Regeringen skruer op for støtten til grøn omstilling af tung vejtransport
- Ny pulje får flere grønne lastbiler på vejene
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst