Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Vognmand i det østjyske har fået en ny DAF XF

Tirsdag 25. september 2018 kl: 16:28
Share  


Af: Redaktionen

Vognmand i det østjyske har fået en ny DAF XF

Vognmand Peter T. Thomsen i Stenderup mellem Horsens og Hedensted fik for knapt et år siden leveret en af de første XF530’ere fra DAF’s seneste lastbilgeneration. Vognmanden gav nøglerne til den nye trækker sin chauffør, men forleden fik Peter T. Thomsen leveret endnu en ny XF530, og den sidder han selv bag rattet i

Vognmand i det østjyske har fået en ny DAF XF
- Jeg har altid været glad for at køre DAF, og nu er det altså min tur til at få en ny tulipanraket, siger han og fortsætter:


- Jeg har hidtil mest kørt i vores Scania R 450, og det er da også en fin bil, men nu ryger den altså over i hjørnet som pladstrækker, siger han med glimt i øjet og kærlig hilsen til Scania’s lokale sælger. 


Peter T. Thomsen vil ikke nævne nogle beløb, men han lægger ikke skjul på, at selv svensk guld kan købes for dyrt. Efter sit seneste besøg måtte Scania-sælgeren derfor køre hjem fra Stenderup uden en slutseddel i tasken.


Den nye DAF er leveret af salgskonsulent Thomas Poulsen fra ESA Trucks Danmark A/S i Kolding, og han tager en DAF XF510 i bytte. Med leveringen råder Peter T. Thomsen dermed fortsat over syv lastbiler, en varevogn til kurérkørsel samt godt ti trailere af forskellig type.


Den nye tre-akslede DAF XF530 er af typen 6x2/4 FTG med ESA-Liner trækkeropbygning inklusiv heldækkende alu-dørk, hydraulikanlæg, værktøjsskab, ADR-udstyr samt en særligt tilpasset bagende med ekstra LED-baglygter, arbejdslys og blitzlys. Drivlinen består af en DAF MX-13-motor på 530 hk og et maksimalt drejningsmoment på 2.600 Nm, 12-trins ZF Traxon-gearkasse med automatisk gearskiftesystem samt bagaksel med 2,39:1 i udveksling.


Når det gælder førerhuset, har vognmanden sat kryds i stort set alle felter for ekstraudstyr. Det gælder eksempelvis komplet læderstue i DAF’s originale Exclusive Line suppleret med plysning fra FIX Autopolstring i Hedensted, masser af lyd- og TV-udstyr, parkeringskøler og blitzlysbjælke. Førerhuset er metallakeret fra fabrik, mens Taulov Autolakering har stået for maling af chassis, skærme og opbygning. Selv det lovpligtige ADR-udstyr i form af ildslukkere, skovl og kost er malet i førerhusfarve.


Peter T. Thomsens nye XF530 er specificeret, så han kan bruge den til alle typer kørselsopgaver i sin vognmandsforretning. Det gælder blandt andet ADR-transport af flydende gasser, nord- og sydgående transport, kørsel af af flaskepant-maskiner, genbrugsemballage og forskelligt udstyr til minkindustrien og demo-kørsel af sorteringsanlæg til affaldsindustrien.


Leveringen af den nye DAF falder sammen med Peter T. Thomsen Transport's 20-års jubilæum og indvielse af nyt lager- og garageanlæg på Saturnvej i Horsens. Her har vognmanden investeret i en 13.500 kvadratmeter stor grund, hvor han opfører 2.100 kvadratmeter lager og 300 kvadratmeter administration. Halvdelen bliver lejet ud til blandt andet synshal og lager, mens han selv vil disponere over resten til indendørs parkering samt administration og mandskabsfaciliteter.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederikoncern sætter nye strategiske mål for de kommende fem år
- Den intelligente tachograf skal installeres i nyindregistrerede køretøjer
- Mercedes tager førstepladsen blandt de lette
- Vognmand i Jyllinge har fået ny Volvo
- Turbocompound-system øger momentet og mindsker brændstofforbruget
- Rundtip-trailer skal køre for Givskud-vognmand
- Knap hver syvende cyklist har fået smidt noget i hovedet
- En forskel på 300 Nm er til at mærke
- Lastbilchauffør får betinget dom efter dødsulykke
- Lastbilforhandler og køle-montør indleder samarbejde
- Volvo løfter momentet med turbocompound
- Fransk lastbilproducent markerer 125 år på hjul

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst