Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VLAK-REGERINGEN:

Kørekortene skal være digitale

Mandag 24. september 2018 kl: 18:33
Af: Redaktionen

Den venstre-ledede VLAK-Regering vil gøre kørekort digitale, som det første skridt på vejen mod digitale ID-beviser, så man ikke behøver at have legitimation andre steder end på sin mobil

Efter VLAK-Regeringens opfattelse skal være muligt at tage sit kørekort med sig som app på ens mobile enhed. Målet er, at vi som borgere i Kongeriget Danmark skal kunne have kørekortet og andre ID-beviser lige ved hånden, når vi behøver dem. 


Argumentationen fra VLAK-Regerigen’s innovationsminister Sophie Løhde (V) for at tage det første skridt mod at gøre relevante ID-beviser digitale ved at lave en app til kørekortet lyder således:


I dag har de fleste en smartphone, og den er blevet en fast del af mange danskeres hverdag. Mange bruger mobilen til for eksempel at betale regninger i netbanken, se deres lønseddel i eBoks eller overføre penge med MobilePay. Mobilen har nærmest erstattet pungen, og derfor giver det god mening at få kørekortet på mobilen, så det altid er lige ved hånden.


Initiativet er en del af VLAK-Regeringens digitale servicereform 'Digital service i verdensklasse', der er det andet af i alt seks reformspor i regeringens Sammenhængsreform.

  • Reformen skal skabe bedre sammenhæng på tværs af den offentlige sektor og give bedre velfærd for borgerne
  • Kørekortet vil blive digitalt i form af en app, som man kan logge ind på ved at taste en personlig kode eller afgive et personligt fingeraftryk
  • Appen vil fungere som et supplement til det fysiske kørekort, som altså stadig kan bruges som hidtil. Udover at gøre kørekortet digitalt vil regeringen forenkle og digitalisere ansøgnings- og sagsbehandlingsprocessen på kørekortområdet

- Mange oplever, at der er meget lang ventetid på at få behandlet deres ansøgning om kørekort, fordi det foregår manuelt og papirtungt. Derfor vil regeringen, ud over at gøre selve kørekortet digitalt, også se på mulighederne for at digitalisere ansøgningsprocessen, så det sparer tid hos både ansøgerne og sagsbehandlerne, siger transportminister Ole Birk Olesen (LA).


Kørekortet bliver det første ID-bevis, der bliver digitalt, men det er ambitionen, at andre ID-beviser som for eksempel sundhedskortet også skal være digitale, så man altid har mulighed for at have kortene ved hånden.


Kørekort-appen, der skal være et supplement til det fysiske kørekort, forventes klar inden udgangen af 2020.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst