Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

EU-Parlamentets miljøudvalg vil skubbe flere elbiler ud på vejene i 2030

Onsdag 12. september 2018 kl: 12:08
Share  


Af: Jesper Christensen

Fire ud af ti biler skal være elektriske i 2030, bilproducenterne skal skære 45 procent af deres producerede bilers CO2-udslip, og bilerne skal testet for CO2-udslip. Det er budskabet fra EU-Parlamentets miljøudvalg, som mandag har vedtaget en rapport om CO2-udslip fra biler

Med vedtagelsen af rapporten foreslår EU-Parlamentets miljøudvalg at sætte skrappere krav for producenternes nye bilers samlede CO2-udslip i 2030 på en 45 procents reduktion frem for de 30 procent, som EU-Kommissionen har foreslået. Der til kommer et umiddelbart krav om en 20 procents reduktion i 2025. Den foreslåede lovgivning vil stille tilsvarede krav til varebiler.


De bilproducenter, der ikke lever op til målene, skal ifølge miljøudvalget bidrage til EU’s budget, hvor pengene vil blive brugt til at efteruddanne bilindustriarbejdere, der vil blive påvirket af ændringerne i produktionen.


Den vedtagne rapport fra EU-Parlamentets miljøudvalg indeholder også forslag om, at bilproducenterne skal sikre, at 0-udslip og lav-udslip køretøjer (ZLEV-køretøjer, der udleder mindre end 50 g CO2/km) har en markedsandel på 40 procent af de solgte nye biler og varebiler i 2030 og 20 procent i 2050.


Udvalget foreslår også, at bilernes CO2-udslip skal testet under virkelige forhold i stil med den nyligt introducerede NOx-kontrol. Testen skal være indført i 2023.


Miljøudvalgets vedtagne rapport skal til afstemning i EU-Parlamentet under parlamentets samling 1. 4. oktober i Strassbourg.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Borgerne i landets anden største by sender mere plast og metal til genbrug
- Terminalflytning gavende det lokale miljø
- Plastgenbrug kan gøre Danmark mindst 1,6 milliarder kroner rigere om året
- Ambulancen er en udbygget el-bil
- Politisk flertal garanterer for licenser til taxier med nul-udslip
- Danskerne vil vælge el-taxier, hvis de fik muligheden
- Nordjylland gør klar til Danmarks første brintbusser
- 2019 skal stå i den grønne energis tegn
- Elektrisk Citaro gør én helt elektrisk
- Lastbil er klar til sikker “spritkørsel”
- DAF leverer elektrisk lastbil til feltforsøg
- Volvo Trucks åbner for brændstofbesparelser med nye forbedrede motorer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst