Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Letbanen blev fejret ved en festlig og våd begivenhed

Onsdag 12. september 2018 kl: 10:14
Share  


Af: Redaktionen

Regnen væltede ned, men humøret var højt, da 300 borgere i Odder lørdag 8. september fejrede, at Aarhus Letbane nu kører mellem Odder og Aarhus


Letbanen blev fejret ved en festlig og våd begivenhed
De omkring 300 borgere, der var mødt op for at fejre Letbanen, kunne søge i ly for regnen i et udstillingstog, der var stillet op ved Odder Station i dagens anledning. Meget passende indtog dagens talere letbanetogets førerkabine og greb mikrofonen, så alle i det fyldte tog kunne høre, hvad der blev sagt.


Odders borgmester Uffe Jensen (V) lagde for og glædede sig over, at Odder by og kommune nu igen havde fået en direkte forbindelse til Aarhus.


Enhedslistens Keld Hvalsø, formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune og medlem af bestyrelsen for Aarhus Letbane, fulgte trop ved at kalde Letbanen for et eventyr.


- Der har været mange bump på vejen, men nu kører Letbanen, og jeg er overbevist om, at det bliver en succes, sagde han.


Også regionsrådsformand Anders Kühnau (S) glædede sig over Letbanens åbning.


- Letbanen krydser kommunegrænsen, og er for alvor blevet et regionalt transportmiddel, der giver let adgang til uddannelse, arbejde, service, fritid og kultur på en bæredygtig og klimavenlig måde, sagde han.


Sløjfe i stedet for klip
Forbindelsen mellem Odder og Aarhus gik igen i alle taler. Derfor blev den traditionelle fejring med at klippe en rød snor i stedet markeret ved at binde en rød sløjfe som symbol på, at Odder nu hænger bedre sammen med Aarhus.


Som led i markeringen var det hele lørdagen gratis at køre med Letbanen mellem Odder og Aarhus H. Det tilbud benyttede mange mennesker sig af - mange af dagens afgange var ifølge Letbanen fyldt til sidste ståplads.


Letbanen mellem Odder og Aarhus har været i drift siden lørdag 25. august. Den kører to gange i timen mellem Odder og Aarhus på hverdage med en ekstra afgang i myldretiden morgen og eftermiddag. Køreplanen kan ses på midttrafik.dk.


Med Letbanen er det muligt at køre fra Odder gennem Aarhus H til den nye havnefront og videre til Skejby. Her servicerer Letbanen blandt andet det nye Universitetshospital og de mange arbejdspladser i Business Park Skejby. 
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- DSB har sat flere tog på skinnerne
- Pendlere langs letbanen kan køre billigt i to måneder
- Jobmesser udløste jobaftaler
- Øresundhavne have et godt år i 2018
- Billetten til letbanen koster 50 kroner i juli - for en hel dag
- Ændring af bekendtgørelse om rutekørsel er sendt i høring
- Færgerederi bidrager til bedre miljø over Øresund
- Tog i Skåne køre mere præcist og flere rejser kollektivt
- Vejdirektoratet dæmper støjen fra motorvejen ved Silkeborg
- Organisationer og trafikselskab vil forbedre samarbejdet om køreplanerne
- Passagererne på Fyn er tilfredse med busdriften
- Alle partier bakker op om stop for social dumping i busbranchen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst