Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Singapore satser på maritim vækst

Mandag 10. september 2018 kl: 11:10
Share  


Af: Redaktionen

Erhvervsministeren besøger sammen med blandt andre Danske Rederier i disse dage Danmarks maritime tvilling Singapore, der i disse år investerer store summer i at fortsætte væksten i et af verdens mest dynamiske maritime kraftcentre

Konkurrencen er hård mellem Danmark og Singapore, der begge betegnes som maritime kraftcentre, der vægtes meget ens, når rederierne skal vælge flag på deres skibe. Selv om de to landes befolkning samlet set udgør blot 0,1 procent af den samlede verdensbefolkning, så udgør de samlet set 14 procent af den globale søtransport.


Det sættes der blandt andet fokus på, når erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) sammen med blandt andre Danske Rederiers administrerende direktør Anne H. Steffensen i disse dage besøger landet, der er den tredjestørste søfartsnation i verden. På besøget skal den danske delegation mandag blandt andet drøfte digitalisering og innovation i den maritime sektor samtidig med besøg i havnen i Singapore, som netop har modtaget 450 millioner kroner i et projekt, der blandt andet skal se på autonom skibsfart og effektiv og intelligent havnedrift.


- Jeg er utrolig glad for at få mulighed for at udveksle erfaringer med mine kollegaer her i Singapore. Danmark og Singapore er begge stærke søfartsnationer med klare ambitioner om vækst. Samtidig bevæger tingene sig stærkt i den maritime sektor på det teknologiske område - og også her skal vi fra dansk side vise ambitioner - da vi har meget at byde på, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov.


Singapore har fuld fokus på vækst i det maritime erhverv, der er udpeget til at være et ud af fem kerneerhverv for landet. Det forstår man godt i Danske Rederier, hvor man ser mange ligheder mellem Danmark og Singapore.


- I både Singapore og Danmark er søfarten en vigtig sektor, som drives frem af stærke rederier og god politisk opbakning. Erhvervsministeriet præsenterede i starten af 2018 en ambitiøs maritim vækstplan, som skal bidrage til yderligere vækst i erhvervet. Et vigtigt skridt i den retning er blandt andet et særskilt fokus på maritim innovation, hvor både Danmark og Singapore er frontløbere," siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


De to landes politiske opbakning til det maritime erhverv har støttet væksten i industrien. Singapore er i dag verdens tredjestørste søfartsnation, målt på opereret tonnage, hvor Danmark ligger nummer seks.


Erhvervsministerens besøg til Singapore slutter tirsdag - og med på turen er udover Danske Rederier også Søfartsstyrelsen og Danske Maritime.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederikoncern har leveret et resultat på 3,2 milliarder dollar
- Superfærge ankommer til Aarhus på søndag
- Rederikoncern øgede sin indtjening trods stigende brændstofpriser
- Mere gods tog toget til og fra Skandinaviens største havn
- Skånsk havn med bornholmerforbindelser satte ny rekord
- Skandinaviens største ro/ro-havn sætter ny rekord
- Pallevirksomhed er udpeget som bedste arbejdsgiver i Europa for andet år i træk
- Ny undersøgelse skal øge beskæftigelsen i Norddjurs
- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- Analyse skal klarlægge konsekvenser ved sejlads i Arktis
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst