Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

VLAK-Regeringen vil styrke den globale klimaindsats

Torsdag 6. september 2018 kl: 14:12
Share  


Af: Redaktionen

Danmarks bidrag skal ifølge VLAK-Regeringen være større. Derfor lægger regeringens finanslovsforslaget for 2019 op til at hæve den årlige klimapulje til 540 millioner kroner i 2019

Over klimapuljen finansieres indsatser, der hjælper udviklings- og vækstlande til at reducere deres udledning af drivhusgasser og tilpasse sig klimaforandringerne. Det sker ved at gøre landenes energisystemer mere effektive og omlægge deres energiproduktion til mere vedvarende energi.


Klimapuljen vil derfor kunne hjælpe udviklingslandene med at opfylde deres bidrag til den samlede reduktion i udledningen af drivhusgasser, som den internationale klimaaftale fra Paris forpligter til.


Klimapuljen finansierer både indsatser gennem for eksempel FN og Verdensbanken og projekter direkte med forskellige udviklingslande. Indsatserne fokuseres på områder, hvor Danmark har styrkepositioner og derfor har noget konkret at byde ind med i form af viden, erfaring eller konkrete løsninger. 


- Jeg er meget tilfreds med, at klimapuljen nu bliver forhøjet til det højeste niveau nogensinde. Puljen har stor betydning for, at danske myndigheder og eksperter kan bidrage og hjælpe store lande som fx Kina og Indien til en hurtigere og mere effektiv grøn omstilling. Samtidig giver puljen os mulighed for støtte internationale organisationerssom bl.a. FNs klimpanel IPCC, og deres indsats for den grønne omstilling. Begge dele er helt afgørende for at kunne nå Parisaftalens målsætning, og samtidig bidrager puljen til, at danske energivirksomheder kan bringe deres tekniske løsninger og knowhow i spil, så det for alvor batter i forhold til at mindske de store landes klimabelastning og reducere den globale CO2-udledning”, siger energi-, forsynings og klimaminister Lars Christian Lilleholt  (V).


Klimapuljen er en del af Danmarks udviklingsbistand og udmøntes i et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Energi- Forsynings og Klimaministeriet.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Analyse skal klarlægge konsekvenser ved sejlads i Arktis
- Burgerkæde i Sveriges hovedstad får varerne leveret med hybridlastbil
- Aerodynamisk design bliver fremskyndet
- Stor europæisk transportvirksomhed tester i gas-lastbiler
- Energi- og miljøkrav til taxier med videre vil blive ændret
- Enhedslisten vil skabe bæredygtig transport for alle
- Enhedslisten lægger klimaplan frem
- Terminal-operatør har skåret ned på energiforbruget
- Aarhus Havn nøler med landstrøm til skibe
- Aarhus Kommune vil købe grønnere biler
- Alle regionalbusser i Nordjylland skal køre CO2-neutralt
- 18 regionalbusser i Nordjylland bliver CO2-neutrale i de kommende år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst