Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Miljøvenlige el-køretøjer vækker opsigt i bybilledet

Torsdag 6. september 2018 kl: 12:39
Share  


Af: Redaktionen

For at vedligeholde tekniske installationer på flere hundrede ejendomme i Københavns Kommune har virksomheden Coor investeret i fire el-køretøjer. Målet er blandt andet at inspirere borgerne samt bakke op om København Kommunes ambition om at blive en CO2-neutral hovedstad


Miljøvenlige el-køretøjer vækker opsigt i bybilledet
Coor’s el-køretøjer fragter virksomhedens teknikere rundt mellem de knap 300 ejendomme, som facility management-virksomheden vedligeholder de tekniske installationer på som underleverandør til Københavns Ejendomme & Indkøb.


- Elkøretøjerne er oplagte til vores opgave i hovedstaden, da vores teknikere og fagfolk har mange korte ture og stop. Samtidig skal de parkere mange steder i indre by, hvilket kan være en tidskrævende opgave. Da elkøretøjerne må parkere som cykler, gør det arbejdsprocesserne meget lettere. Samtidig får vi både smil og positive kommentarer for køretøjerne, som giver dagen et ekstra løft, siger divisionsdirektør i Coor Property, Thomas Fog, der er sikker på, at de næsten lydløse elkøretøjer vækker opsigt, når de kører rundt i byen.


Sporingssystem skal spare unødigt energiforbrug
Thomas Fog fortæller, at de små biler udover at være nemme at manøvre rundt i og finde parkering til i bymidten også er langt mere miljøvenlige end traditionelle køretøjer med benzin- eller dieselmotorer.


- Hos Coor vil vi gerne støtte op om Københavns Kommunes mål om at være CO2-neutral i 2025. Og køretøjer som disse er et skridt på vejen. Beregninger viser, at vi ved at benytte el-køretøjerne udleder henholdsvis 87 og 92 gange mindre CO2 per køretøj, siger Thomas Fog og fortæller videre, at også kørselsmønstre bliver analyseret og forbedret løbende.


- Et internt sporingssystem finder nærmeste medarbejder til opgaven, og derved sparer man unødige kilometer på vejene samt tid og energi.


De fire elkøretøjer vil samlet køre ca. 20.000 km årligt, når de transporterer teknikerne rundt til de knap 300 ejendomme, der samlet løber op i én million kvadratmeter. Kontrakten mellem Coor og Københavns Kommune løber indtil udgangen af 2021.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Analyse skal klarlægge konsekvenser ved sejlads i Arktis
- Burgerkæde i Sveriges hovedstad får varerne leveret med hybridlastbil
- Aerodynamisk design bliver fremskyndet
- Stor europæisk transportvirksomhed tester i gas-lastbiler
- Energi- og miljøkrav til taxier med videre vil blive ændret
- Enhedslisten vil skabe bæredygtig transport for alle
- Enhedslisten lægger klimaplan frem
- Terminal-operatør har skåret ned på energiforbruget
- Aarhus Havn nøler med landstrøm til skibe
- Aarhus Kommune vil købe grønnere biler
- Alle regionalbusser i Nordjylland skal køre CO2-neutralt
- 18 regionalbusser i Nordjylland bliver CO2-neutrale i de kommende år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst