Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vognmandsorganisation byder VLAK-Regeringens genbrugsstrategi velkommen

Mandag 3. september 2018 kl: 14:07
Af: Redaktionen

VLAK-Regeringen fremlagde på septembers første dag en ny strategi for cirkulær økonomi i Danmark. Strategien, der har været ventet længe, bliver hilst velkommen af vognmandsorganisationen DTL, der organiserer mange vognmandsvirksomheder, der beskæftiger sig med genbrug og genindvinding af ressourcer. - Det er positivt, at man nu har taget førertrøjen på, lyder der i en kommentar fra DTL

- DTL’s medlemsvirksomheder er klar til at tage udfordringen op. De er klar til at formidle en bedre affalds- og ressourcehåndtering som bindeled mellem affaldsproducenterne og husholdningerne på den ene side og producenterne, som skal bruge affaldet som råmaterialer til nye produkter på den anden side. Rigtig mange af DTLs medlemmer transporterer affald, og for DTLs specialforening, Danaffald, er dette en mærkesag, siger DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard.


Danske virksomheder skal drive omstilling
DTL’s direktør er tilfreds med, at VLAK-Regeringen har forstået, at affald er på vej til at blive en vigtig ressource, og at cirkulær økonomi kan være med til at lukke kredsløbet for produkters livscyklus gennem øget genanvendelse og genbrug til gavn for både miljøet og økonomien.


Cirkulær økonomi handler om at bruge naturressourcerne og designe produkterne på en måde, så råvarer, der er udvundet, bruges så fornuftigt og så mange gange som muligt. Og ikke ender på en losseplads, men i et nyt produkt.


- Strategien fastlægger, at det er de danske virksomheder, som skal drive den cirkulære omstilling, og at staten er nødt til at skabe de rigtige rammevilkår, hvis virksomhederne skal have en chance for at løfte denne opgave. Og de eksisterende rammevilkår understøtter ikke en cirkulær økonomi, påpeger Erik Østergaard.


Kræver ny organisering af affaldssektoren
I strategien indgår forslag om ensartet indsamling af husholdningsaffald. Desuden skal ansvaret for mere ensartet administration, klassificering og håndhævelse af affaldsreglerne placeres i én national enhed. Samtidig vil der fremover ske risikobaseret affaldstilsyn og blive åbnet for bedre adgang til affaldet for de virksomheder, der kan udvikle nogle gode cirkulære løsninger. Alt sammen noget der efter DTL’s vurdering trækker i den rigtige retning.


- Men det kræver en ny organisering af affaldssektoren og en gennemførsel af Forsyningsstrategien, således at virksomhederne reelt kan få adgang til affaldet. Det er afgørende nødvendigt for at få skabt de relevante affaldsstrømme og dermed få grundlaget for at etablere de nødvendige affaldshåndteringsanlæg med udgangspunkt i, hvad producenterne har brug for, påpeger Erik Østergaard.


Strategien følger op på dele af anbefalingerne fra VLAK-Regeringens Advisory Board, som med professor Flemming Besenbacher fra Carlsberg i spidsen kom med 27 anbefalinger i juni sidste år til omstilling af dansk økonomi i en mere cirkulær retning.


VLAK-Regeringens “Strategi for cirkulær økonomi” kan ses her:

Interesserede kan se VLAK-Regeringens faktaark om cirkulær økonomi og regeringens nye strategi her:



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst