Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

VLAK-Regeringen vil omstille Danmark til en cirkulær økonomi - genbrug

Mandag 3. september 2018 kl: 12:59
Share  


Af: Redaktionen

Med 116 millioner kroner for delt på 15 initiativer lancerer VLAK-Regeringen en strategi for cirkulær økonomi - det handler om genindvinding og genbrug. Med strategien vil VLAK-Regeringen sætte skub i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund, hvor man genanvender materialer og produkter, udnytter deres værdi til fulde og minimerer spildet. VLAK-Regerigen fremhæver, hvad andre gennem årene har peget på, at omstillingen rummer potentielt store gevinster for både miljø og økonomi


Et stadigt stigende pres på jordens naturressourcer har fået VLAK-Regeringen til at tage initiativ til at gentænke produktion og forbrug. Der er ifølge VLAK-Regeringens nye strategi brug for en mere cirkulær økonomi i Danmark.


En ny cirkulær økonomi, hvor genindvinding og genbrug er sat i et større system, skal sikre, at danske virksomheder fortsat har en høj konkurrenceevne og samtidig bidrager til en bæredygtig forvaltning af naturressourcerne og en fortsat økonomisk vækst. Det kan for eksempel ske ved at designe bygninger og produkter til at blive genbrugt, repareret og genanvendt frem for at blive smidt ud. Eller ved at bruge biomassen til medicin, biobaserede produkter og fødevareingredienser i stedet for simpel energiudnyttelse.


Samtidig fremhæver VLAK-Regeringen, at det er afgørende, at der bliver foretaget en klog omstilling, der styrker danske virksomheder og deres stærke internationale konkurrenceposition, og som bidrager til at skabe et bæredygtigt forbrug. 


Mange virksomheder og forbrugere er allerede godt i gang. Men vi skal blive endnu bedre, hvis vi vil have et grønt og bæredygtig Danmark at give videre til de næste generationer, lyder budskabet fra VLAK-Regeringen i september 2018, hvor der er udsigt til valg inden 15. juni næste år.


VLAK-Regeringens Strategi for cirkulær økonomi følger op på anbefalingerne fra regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi med seks indsatsområder og 15 initiativer, der blandt andet skal styrke virksomhedernes mulighed for at være drivkraft for den cirkulære omstilling og skabe et velfungerende marked for affald og genanvendte råvarer. Regeringen har afsat 116 millioner kroner til at sætte skubbe i udviklingen.


- Vi er nødt til at se med mere kritiske øjne på vores uholdbart store forbrug af naturressourcer. Ved at bruge færre materialer og øge genanvendelsen kan virksomheder få mere værdi ud af mindre. Og samtidig giver det et bedre miljø, hvis vi bruger råvarerne så fornuftigt og så mange gange som muligt, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).


- Med strategien ønsker vi at skabe bedre rammer for, at danske virksomheder kan udvikle og eksportere cirkulære løsninger. Det skal skabe vækst og jobs i Danmark, samtidig med at understøtte en grøn og bæredygtig udvikling. Derudover vil en mere cirkulær økonomi også kunne bidrage til at sænke virksomhedernes omkostninger og derigennem gøre dem mere konkurrencedygtige. Det gælder også for SMV’erne, som vi med strategien sætter et særligt fokus på at understøtte. Det er afgørende, at den cirkulære omstilling er markedsdrevet og giver mening både miljømæssigt og økonomisk, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).


Kort fortalt vil VLAK-Regeringen:
  • styrke virksomhederne som drivkraft for den cirkulære omstilling
  • understøtte cirkulær økonomi gennem data og digitalisering
  • fremme cirkulær økonomi gennem design
  • ændre forbrugsmønstre gennem cirkulær økonomi
  • skabe et velfungerende marked for affald og genanvendte råvarer
  • få mere værdi ud af bygninger og biomasse

Strategi for cirkulær økonomi skal ses i tæt sammenhæng med Forsyningsstrategien, der blandt andet skal tilskynde til en bedre udnyttelse af affaldet gennem øget konkurrenceudsættelse af affaldssektoren.


VLAK-Regeringens “Strategi for cirkulær økonomi” kan ses her:

Interesserede kan se VLAK-Regeringens faktaark om cirkulær økonomi og regeringens nye strategi her:
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mercedes-Benz tager Actros med til Danmark uden spejle
- Infrastrukturplaner skal omfatte mere kapacitet på rastepladserne
- Amerikansk lastbilproducenter med hollandske forbindelser tester brint-lastbiler
- Superfærge ankommer til Aarhus på søndag
- Nye job går i vid udstrækning til mennesker i Danmark
- Flere mennesker har et job
- Specialforening inviterer på viden om nye varebilsregler
- Litauisk transportkoncern med over 14.000 ansatte åbner ny base i Polen
- Ulovligt parkerede lastbiler har udløst 1.009 bøder
- Supermarkedskæder får elektriske transporter
- Kravene vil bidrage til at nedbringe transportsektorens emissioner
- Chaufføren får den nye af sin vognmansbror

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst