Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Øresundsrute havde kraftig vækst i godstrafikken i årets andet kvartal

Torsdag 9. august 2018 kl: 17:00
Share  


Af: Redaktionen

Scandlines Helsingør-Helsingborg, der drives af HH Ferries Group, fortsatte i årets andet kvartal den positive udvikling og skabte kraftig fremgang i antallet af overførte lastbiler, hvilket samtidig betød, at overfarten øgede sin markedsandel af lastbilstrafikken på Øresund

I maj var antallet af lastbiler, som valgte Scandlines for at krydse Øresund mellem Helsingør og Helsingborg, for første gang større end antallet af lastbiler, der valgte at den faste forbindelse mellem Malmø og København.


- Vi ved, at vores kunder sætter pris på at spare 50 kilometers kørsel hver vej, hvilket nedbringer køretiden og sikrer et godt hvil på den korte overfart. Det tæller både for private og for erhvervskunder. Når vi derudover tilføjer de miljømæssige fordele ved, at lastbilerne i stigende antal vælger den grønne korridor over sundet, er det helt fantastisk. Det viser, at vi er på rette vej, siger Johan Röstin, der er administrerende direktør i HH Ferries AB.


Udvalgte fakta:
  • Antallet af overførte lastbiler steg i andet kvartal med godt 11 procent til 121.000 (2017: 109.000), og godsmængden voksede tilsvarende til 1.389.000 ton (2017: 1.255.000 ton)
  • Antallet af afgange udgjorde 12.600 - en lille stigning i forhold til andet kvartal 2017. Præcisionen var fortsat høj, og kapacitetsudnyttelsen på bildækket var næsten på niveau med andet kvartal 2017, uanset den samlede kapacitet er forøget med 3 procent efter en udvidelse af færgen Hamlets sejlplan
  • Scandlines Helsingør-Helsingborg overførte 352.000 personbiler i andet kvartal 2018 (2017: 372.000) svarende til et fald på knap 3 procent. Det samlede antal passagerer faldt til knap 1,89 millioner i andet kvartal 2018 (2017: 1,94 mio.). Disse fald skyldes væsentligst periodeforskydning, idet en del af Påsketrafikken i 2017 blev afviklet i andet kvartal
  • Bustrafikken på ruten udgjorde 5.400 overførte enheder i andet kvartal 2018 (2017: 5.800)
  • Anvendelsen af AutoBizz Smart steg med godt 27 procent i forhold til samme periode sidste år

HH Ferries Group tager løbende nye initiativer for at styrke og forbedre tilbuddet til sine kundegrupper. Kapacitetsforøgelsen med flere daglige afgange med Hamlet har gjort ruten mere konkurrencedygtig. Senest er det nye og ambitiøse spise- og mødested -  LAT56° Bistrobar - på færgen Hamlet blevet fulgt op med seks ugers gæstevisit af gourmetrestauranten Gastro på færgen Tycho Brahe. Og som led i selskabets grønne dagsorden var HH Ferries Group i maj med til at åbne et nyt anlæg med ladestationer, som i Helsingborg forsyner svenske og danske rejsendes elbiler med strøm, når de bruger Øresunds flydende bro.


- Vi skal ramme kundernes behov - ikke blot for punktlighed, stabilitet og høj service. Vi skal også tilføje gode oplevelser og imødekomme kundernes ønsker om en effektiv, flydende bro med en stærk miljømæssig profil til gavn for hele regionen. Det er de hensyn, der driver os hver dag, og som vi vil forfølge, når vi tage nye initiativer på ruten, siger Johan Röstin.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vognmand har en transportløsning med et tre-akslet container-tipchassis
- Korn- og foderstofforretning ruller ud med to nye lastbiler
- Dækproducent lancerer nyt brændstoføkonomisk dæk
- Havn og erhvervsmægler samarbejder om udleje af nye erhvervsarealer
- Fortsat fokus på styrket e-handel og en bæredygtig brevvirksomhed
- Underskuddet skal ses med støttebriller på
- Special-bygget lastbil har greb om trawl
- Fynsk vognmand kører ud med gående gulv
- Trækkeren skal trække et tungt læs
- Speditionsvirksomhed dømt for medvirken til ulovlig godskørsel
- Mercedes-Benz tog næste halvdelen i juli
- Svensk kurervirksomhed køber op i Danmark

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst