Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Havn med svenske forbindelser fik det hidtil bedste resultat

Tirsdag 7. august 2018 kl: 08:24
Share  


Af: Redaktionen

Frederikshavn Havn, der blandt andet er kendt for færgeforbindelsen ti Sverige, opnåede i 2017 et resultat på 21,1 millioner kroner, hvilket er det bedste resultat, siden Frederikshavn Kommune overtog havnen tilbage i 2001. I øjeblikket er havnen i Frederikshavn ved at blive udvidet for at skabe plads til flere aktiviteter

Resultatet betegnes af bestyrelsen som meget tilfredsstillende - blandt andet fordi budgettet for 2017 lød på 17,3 millioner kroner i overskud.


- Vores to rigtig fornemme resultater i 2016 og 2017 er et godt afsæt til årene 2018, 2019 og delvis 2020, hvor vi forventer noget lavere resultater. Årsagen er en forventning om, at aktiviteterne i havneudvidelsen først for alvor kommer i gang fra andet halvår 2020, siger bestyrelsesformand Bo Uggerhøj og fortsætter:


- Vi har overtaget første etape og bygger stadig på anden etape, så det er en helt forventet udvikling, vi ser ind i. Det forventes, at Etape 2 er færdig med udgangen af 1. kvartal 2019.


Udviklingen i 2017 har været meget positiv for havnen på østkysten af Vendsyssel i og med, at samtlige baglandsarealer er udlejede. Derfor besluttede bestyrelsen i forbindelse med Etape 2-beslutningen i foråret 2018, at der etableres yderligere 170.000 kvadratmeter baglandsareal i området nord for havneudvidelsen.


- Det er en fantastisk udvikling, vi har set med udlejningen af samtlige baglandsarealer, og det beviser, at vi gjorde det rigtige med havneudvidelsen i Frederikshavn. Bestyrelsen lagde i efteråret 2016 en strategi for årene 2017 - 2021, hvor vi budgetterede med fuld aktivitet fra 2021. Med de indgåede kontrakter vi har nu, er vi i mål omkring de strategiske målsætninger, vi har sat omkring volumen og økonomi, siger Bo Uggerhøj.


Frederikshavns Havns administrerende direktør Mikkel Seedorff Sørensen er stolt over årsresultatet og ikke mindst den arbejdsindsats, der ligger bag.


- Der skal lyde en stor cadeau til alle medarbejderne for, at vi har været i stand til at levere så godt et resultat, samtidig med at vi har været i gang med havneudvidelsesprojektet. Vi glæder os naturligvis over, at vi kan koncentrere os om at optimere på driften og indkøre de mange nye aktiviteter i de kommende år, så vi er helt klar til, at aktiviteterne kommer godt i gang fra 2. halvår 2020, siger han og fremhæver, at det er stærke spillere, havnen har fået ind som nye kunder samtidig med, at havnen arbejder med nogle spændende projekter med eksisterende kunder. 


- Vi glæder os til at fortælle om flere spændende aktiviteter i den kommende tid, siger Mikkel Seedorff Sørensen.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportkoncern flytter aktiviteter til Aalborg Havn og udvider
- Forum om plastforurening i havene er sat i søen
- Havn i Østjylland får ny sværgodsrampe
- Vindmøller på Aarhus Havn er en mulighed
- Alle Stena Lines nybyggerier til Det Irske Hav er i gang
- Danske Rederier får ny EU-sekretariatschef
- Erhvervsorganisationer protesterer mod havneafvikling
- FN’s søfartsorganisation tager fat på reformer
- Prestigefuld turismepris kulminerer rekordår for krydstogtsbranchen
- El-færgerne sejler på strøm fra sol og vind
- Mere gods tager toget til og fra Hamburg
- Skagen Havn har sendt udvidelse i udbud

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst