Forsiden
      

DAF’en flytter for folk

Fredag 3. august 2018 kl: 09:37
Af: Redaktionen

Lastbilmægleren v. Carsten Lykke har leveret DAF flyttebil nummer fire på lige så mange år til BECHs & ABC Flytteforretning i Kolding


DAF’en flytter for folk
BECHs & ABC Flytteforretning har gennem mange år samarbejdet med Lastbilmægleren v. Carsten Lykke i Hedensted, når der skulle investeres i nyt materiel.


I denne omgang har det resulteret i en tre-akslet DAF XF 450 FAN 6x2 med fast glasfiberkasse samt undermonteret kærretræk til kørsel med en to-akslet kærre. Opbygningen har Carsten Lykke overladt til Henning Christiansen fra Farre Karosserifabrik i Farre mellem Silkeborg og Aarhus.


Flyttegods hører som regel ikke til i den tunge ende, så derfor er den nye bil specificeret for størst mulig volumen. Bilen har en chassishøjde på 950 mm fra fabrikken takket være lavprofildæk i 50-profil samt DAF’s særlig lave luftaffjedring. Glasfiberkassen er 9,5 meter lang, 2,55 meter bred og 2,83 meter høj indvendigt. Det giver et rumindhold på godt 68 kubikmeter, og dertil kommer ca. 33 kubikmeter, når bilen har en 20-fods container med på kærren.


For at gøre håndteringen af flyttegodset så effektiv og hurtig som muligt, er kassen udrustet med fuld sideåbning i højre side, dobbelte bagdøre samt bagmonteret Z-lift med 2,5 tons løftekapacitet og 2,3 meter eloxeret alu-liftplade.
 

Effektivitet, fleksibilitet og komfort
Hos BECHs & ABC Flytteforretning er der også fokus på flyttemændenes arbejdsmiljø. Derfor er den nye DAF XF 450 udrustet med komfortudstyr til lange ture rundt i Europa - eksempelvis har DAF’en fuld læderkabine. Det luftaffjedrede Super Space Cab-førerhus er DAF’s mest rummelige og luksuriøse, hvor fører- og passagerstol også er luftaffjedrede, lige som bilen er luftaffjedret på alle tre aksler. 


Den 6-cyl. MX11-rækkemotor på 450 hk er en opgradering i forhold til forgængeren på 440 hk med potentiale på op til 7 procent bedre brændstoføkonomi.


Gearkassen er ZF’s nye 12-trins TraXon med fuldautomatisk gearskifte og Eco-Roll funktion. Endelig er bagtøjet af en ny type med blot 2,21:1 i udveksling, hvilket giver meget lave og økonomiske motoromdrejninger ved motorvejshastighed på trods af lavprofildækkene på trækakslen.


Den nye DAF har også Predictive Cruise Control med automatisk regulering af hastigheden i forhold til vejens forløb, ACC/AEBS afstandsmåler til de forankørende samt nødbremseassistent, vognbaneassistent, EBS-skivebremser, LED-forlygter med mere.


Fakta om BECHs & ABC Flytteforretning
  • BECHs Flytteforretning blev stiftet i 1897. Agtrupvejs Bud Central blev stiftet i 1968, og i 1971 ændres navnet til ABC Flytteforretning
  • Michael Jespersen overtager BECHs Flytteforretning i 1992 og ABC Flytteforretning i 1999. De to flytteforretninger fusioneres i 2002 til BECHs & ABC Flytteforretning ApS med hovedsæde i Kolding
  • Samtidig koncentreres møbelopbevaringsaktiviteterne i Vejle, og administrationen flyttes til Kolding. Der oprettes desuden ordretelefon i Fredericia, så virksomheden får ”hjemmebane” i hele Trekantsområdet 
  • I 2005 oprettes en ny afdeling for internationale flytninger og forsendelser til og fra hele verden
  • Vognparken består af et lille dusin skræddersyede flyttebiler i forskellige størrelser samt kranbiler, flyttelifte mv
  • Virksomheden beskæftiger ca. 25 medarbejdere




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst