Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Busvognmand har fokus sikkerhed inden stor fodboldstævne

Mandag 16. juli 2018 kl: 14:00
Af: Redaktionen

For Jørns Busrejser i Brønderslev - og for andre busvognmænd - står sikkerhed højt på prioriteringslisten. I forbindelse med planlægningen af kørsel for Dana Cup inviterede Jørns Busrejser pressen, samarbejdspartnere og kommunen til en kvalitets- og bremsekontrol af de busser, der skal køre Dana Cup 2018. Baggrunden var blandt andet at politiet sidste år, hvor det var et andet og nu konkursramt busselskab, der kørte med fodsboldspillerne, kunne konstatere mange fejl og mangler på busserne


Ved kontrollen viste Jørns Busrejser de fremmødte, hvordan den normale vedligeholdelse af virksomhedens busser og chaufførens daglige tjek af bussen foregår. 


- Efter sidste års kontroller ved Dana Cup har branchen arbejdet hårdt for at højne standarden og dermed sikre, at der ikke rejses tvivl om sikkerheden, når store arrangementer som Dana Cup afholdes, siger Michael Nielsen, der er administrernede direktør i Danske Busvognmænd. 


Han var selv til stede under arrangementet hos Jørns Busrejser, der i år for første gang kører kørslen med de mange børn, som deltager i Dana Cup. For at sikre den bedste service har Jørn Pedersen i samarbejde med Danske Busvognmænd etableret et sikkerhedsprogram.


- Ved arrangementet fik vi lejlighed til at fortælle om vores egen indsats for at løfte standarden i branchen - særligt med henblik på vores vejledning om egenkontrol af bremser, siger Michael Nielsen om arrangementet, hvor blandt andet TV2 Nord, Hjørring Avis, Nordjyske, folketingsmedlem Rasmus Prehn (S), kommunen og Dana Cup deltog.


Også Dana Cups direktør Jette Andersen var positiv efter arrangementet.


- Jeg føler mig ganske fortrøstningsfuld, efter at jeg har oplevet prøverne på bremseevne, og efter at jeg har haft en god snak med Jørn Pedersen. Der er ikke tvivl om, at der i år benyttes stabile køretøjer, der vil være under konstant tilsyn i den uge, vi benytter dem på Dana Cup. Jeg ser frem til en Dana Cup, hvor vi kommer til at opleve et gnidningsfrit transportforløb. I år kan vi også vente besøg af færdselspolitiet, og de skal være velkomne. Der er i hvert fald gjort, hvad der er menneskeligt muligt for, at bussikkerheden er i top, siger Jette Andersen.


Alle busser til Dana Cup tjekkes
Jørns Busrejser har i egen virksomhed 20 køretøjer, der indgår i dækningen af Dana Cup, hvor 20.000 unge fodboldsspillere ugen igennem skal transporteres frem og tilbage fra banerne. Under eventet bliver samtlige busser fra Jørns Busrejser testet på virksomhedens egen bremseprøvestand for at sikre, at de overholder de lovmæssige krav. Danske Busvognmænd har igangsat forskellige initiativer, som sikrer, at medlemmerne til enhver tid er klædt på i forhold til de tekniske og sikkerhedsmæssige forhold ved deres busser.   


Danske Busvognmænd stiller for eksempel følgende til rådighed for medlemmerne: 
  • vejledningen ”Hænger du i bremsen” 
  • vejledningen ”Nødudgange i bussen” 
  • vejledningen ”Viden om børn i bussen” 
  • tjeklister for sikkerhedsudstyr i busserne 
  • aftale om gratis bremsetjek med Applus 
  • kampagne om højresvingsulykker 
  • medlemsmøder om bremsevirkning, skikontroller, nødudgange med mere






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- 2023 blev et tilfredsstillende år for Metroselskabet
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Bus- og togoperatør går kollektiv
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Bane i Odsherred skal renoveres og have nye sveller

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst