Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Stena Line sætter millioner af til svensk charmeoffensiv

Onsdag 11. juli 2018 kl: 10:42
Af: Redaktionen

De seneste 18 år har trafiktallene for færgeruterne mellem Sverige og Jylland været nedadgående. Det vil færgerederiet Stena Line ændre på og sætter nu store ressourcer for at bringe svenskerne tilbage på færgerne

Siden etableringen af Øresundsforbindelsen i 2000 har trafiktallene for færgeruterne Frederikshavn-Gøteborg og Grenå-Varberg været støt faldende. Det har betydet, at markant færre svenskere i dag benytter Danmark og især Jylland som feriedestination. En udvikling som rederiet Stena Line har besluttet sig for at vende.


- Vi kan se en skævvridning i antallet af overnatninger i Danmark fra vores nærmeste naboer, og specielt i Jylland ser det skidt ud. I 2017 var der tre gange så mange nordmænd som svenskere på ferie i Jylland - vel at mærke på trods af, at der bor dobbelt så mange mennesker i Sverige som i Norge. Det er den udvikling, som vi nu insisterer på at vende, og det er helt bestemt muligt, for mange svenskere har stærke relationer til Jylland fra deres barndom, siger Tony Michaelsen, der er Route Director Region Denmark i Stena Line.


Tony Michaelsen henviser til, at antallet af passagerer på færgerne fra Sverige til Jylland er faldet med over 50 procent siden år 2000, og at års-totalen i dag er på 1,2 millioner. Det tal skal øges med et mål om at fragte 1,5 millioner passagerer på ruten. Derfor investerer Stena Line flere hundrede millioner kroner i en turnaround-proces, der skal genforene svenskerne med blandt andet de jyske sandstrande, Skagen, kulturoplevelser og dansk hygge.  
 
               
Først og fremmest flytter Stena Line i efteråret 2019 ruten Grenå-Varberg til Grenå-Halmstad, ligesom der er planer om at tilføje endnu et fartøj til ruten for at øge antallet af daglige afgange. Derudover har Stena Line brugt 25 millioner kroner på at etablere den caribiske bar ”The Reef” på færgen Stena Danica, der sejler på ruten Frederikshavn-Gøteborg. Dertil er det Stena Line-ejede Scandichotel og resort ”The Reef” i Frederikshavn i færd med at blive totalrenoveret.

 
Endelig fokuserer Stena Line på at booste markedsføringen af Jylland på det svenske marked.  Sammen med jyske turismeaktører vil de genfortælle historien om Jylland og minde svenskerne om Skagen, Østjylland, Limfjorden, Himmerland og mange andre steder.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst