Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Volvo skal levere 17 elektriske busser til Oslo

Mandag 25. juni 2018 kl: 19:24
Af: Redaktionen


Volvo Bussar har fået en ordre på 17 elektrisk busser fra Norgesbuss i Oslo. De nye busser er alle af modellen Volvo 7900 Electric. Dermed har fire byer i Norge købt elektriske busser hos den svenske busproducent. Udover Oslo står Trondheim, Drammen og Lillehammer på nuværende tidspunkt på listen

De 17 elektrisk elbusser fra Volvo skal sættes ind på ruter i Romerike-området lige nord for Oslo. De er solgt som en del af en komplet nøglefærdig løsning, hvor Volvo Bussar tager hånd om al vedligeholdelse af både busser og batterier mod en fast månedlig betaling.


De første busser skal leveres i løbet af første kvartal næste år. Samlet set skal alle busser sættes i drift i løbet af sommeren 2019.


De første busser skal forberedes til ITxPT (Information Technology for Public Transport), som er den nye standard for IT-systemer til ombordudrustning i busser og backoffice-systemer.


- Vi er vældig glade for, at Norgesbuss har valgt os som partner i dette spændende projekt, siger Svenn-Åge Lökken, der er slagschef hos Volvo Bussar i Norge. 


- Vi har tilegnet os betydelig kompetence inden for elektromobilitet, som vi tager med os ind i samarbejdet med Norgesbuss. Vi forventer at få synergieffekter mellem de forskellige projekter, som vi allerede har startet i Trondheim, Drammen og Lillehammer, siger han videre.


Hos Norgesbuss påpeger Henning Berthelsen, der er teknisk direktør for Norgesbuss AS, at selskabet er forberedt på et grønt skift inden for den kollektive transport.


- Vi er glade for at kunne være med i udviklingen mod nul-udslip fra busser, siger han og forklarer, at Volvo Busser blev valgt som leverandør, fordi teknologien er velafprøvet, og at Volvo Bussar er indstillet på at videreudvikle og finde nye løsninger, som vil gøre busserne endnu mere miljøvenlige, siger han og fortsætter:


- Vi ser frem til, at busleverancen vil være en meget positiv oplevelse for både chauffører og passagerer foruden at give en betydelig mindskning af udslippet lokalt.


Busserne til Oslo får en batterikapacitet på 200 kWh. De vil blive ladet via kabel på depoterne. Volvo Bussar peger på, at energiforbruget for el-busserne ligger omkring 80 procent lavere end energiforbruget i tilsvarende dieselbusser.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- 2023 blev et tilfredsstillende år for Metroselskabet
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Bus- og togoperatør går kollektiv
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Bane i Odsherred skal renoveres og have nye sveller

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst